Изхвърленият при аматьорите тим на Палермо е предприел акция по

...
Изхвърленият при аматьорите тим на Палермо е предприел акция по
Коментари Харесай

Палермо орязва бюджета, но оставя Чочев заради ФИФА

Изхвърленият при дилетантите отбор на Палермо е подхванал акция по съществено окастряне на бюджета за новия сезон. Целта пред клубното управление е да понижи разноските до най-много 10 млн. евро на годишна база.

За да се случи това, а и с цел да си подсигуряват финансиране, сицилианците са поставили на тезгяха всички конвертируеми играчи. Най-голяма сума те се надяват да вземат от македонския национал Илия Несторовски, към който има интерес от Цървена звезда и турски тим. Неговата цена е 7 млн. евро.

Освен него ще си тръгнат и всички задгранични играчи, без българския полузащитник Ивайло Чочев. Първо, че той е контузен и няма кой да го купи, защото възобновяване му може да го извади от терена чак до края на годината. И второ, той не тежи въобще на бюджета на Палермо.

Причината е, че до момента в който е в лазарета на тима, неговата заплата се поема от ФИФА. А повода Световната футболна централа да му заплаща възнаграждението в този интервал е, че контузията му пристигна по време на мач на националния тим. Българският халф се контузи в евроквалификацията с Черна гора през март.

Така годишното му заплащане от 800 хиляди евро към този момент се поема от ФИФА и няма да се постанова на клубното управление да води диалози за преустановяване на контракта с тежко контузен състезател. А когато оздравее, може да бъде водачът по пътя към завръщане в професионалния футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР