Изхвърленият от властта в Стамболийски кмет-милионер Георги Мараджиев, който беше

...
Изхвърленият от властта в Стамболийски кмет-милионер Георги Мараджиев, който беше
Коментари Харесай

Осветлен: Кметът с 5 апартамента на Слънчака и 2,5 млн. приход за година саботира властта

Изхвърленият от властта в Стамболийски кмет-милионер Георги Мараджиев, който беше упрекнат в разнообразни незаконни схеми, до момента в който беше на власт, нарушава естественото действие на градчето край Пловдив.

Мараджиев, стана притежател на 5 жилището на морето, които закупи по време на своето ръководство. Тези парцели се намират в известния курорт " Слънчев бряг ", и три от тях са закупени на името на брачната половинка му, единият е на сина му, а последният – на малолетната внучка.

Освен изобилните парцели, някогашният кмет е подал декларация, че има персонални приходи в размер на 2,5 милиона лв., и то единствено за... една година. Сега, наподобява, че той се пробва да саботира локалната власт, евентуално неудовлетворен от обстоятелството, че към този момент не е част от нея.

Вчера новият кмет на община Стамболийски, Петър Неделев, осведоми, че единствено за една седмица преди да поеме длъжността си, над 50 общински чиновници напуснали службата.

" Община Стамболийски беше жертва на тенденциозен бойкот. Изпълнителят на тези дейности е лицето, което краткотрайно заема кметските функционалности по време на предизборната акция ", разясни Неделев.

" Между първия и втория тур на изборите, 18 чиновници от общинския уред подадоха заявки за овакантяване, а другите 38 останаха в общинската администрация. Те се възползваха от изискванията в Кодекса на труда и бързо получиха по 6 брутни заплати ", уточни Неделев.

" Тези дейности нанасят обилни финансови вреди на общинския бюджет, които просто изчерпват ресурсите му. По-важното обаче е, че тези всеобщи напускания блокират естествената работа на цели браншове ", акцентира новия градоначалник.

Петър Неделев упреква намерено някогашния си предходник Георги Мараджиев за саботажа и декларира, че няма да разреши блокиране на дейностите в общината, като е почнал инспекции.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Георги Мараджиев Стамболийски кмет милионер имоти саботиране
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР