Изходящ номер:00018Дата:11.06.2021Федерация „Български пациентски форум“ и нашите членове изразяваме своето

...
Изходящ номер:00018Дата:11.06.2021Федерация „Български пациентски форум“ и нашите членове изразяваме своето
Коментари Харесай

Федерация „Български пациентски форум“: Децата нямат време за губене, изградете болницата



Изходящ номер:00018

Дата:11.06.2021

Федерация „ Български пациентски конгрес “ и нашите членове показваме своето терзание от цялостната политическа обстановка у нас - от прекосяването от едни избори в други, както и продължаващите проблеми на децата-пациенти на България, които не получават своето съответно европейско лекуване. Нашето всекидневие е отдадено на това да спомагаме на българските пациенти – родители на деца с редки болести, на деца с хронични болести, на деца, които имат нужда от сложна здравна помощ, да бъдат прегледани, да бъдат признати в лечебно заведение, да не бъдат препращани и разкъсвани сред лечебни и хирургични структури, да основават акции за фондонабиране за следващия наставнически и детски смут, който постанова лекуване в чужбина и така нататък и тъй наречените

Сега е моментът да бъде направена и нужната крачка за превъзмогване на този изкуствено поддържан вакуум на разпокъсана медицина за децата, които страдат и имат потребност от не един експерт в едно лечебно заведение. Какво да направи родител на дете с контузия на главата, със засягане на око или ухо, което е диабетик и има генетичен проблем, тези с чернодробни и бъбречни проблеми? Защо всички тези експерти да не бъдат на едно място и да сплотяват знанията и напъните си в границите на едно лечебно заведение.

Призоваваме Ви да започнете построяването на Национална детска болница неотложно! Направете го в този момент, както имате воля да извършите редица значими крачки за изплъзване от дългогодишните проблеми и тъмни секрети на опазването на здравето у нас. Дайте зелена светлина и дано в ход, дружно със светилата в медицината изградим не външната, а вътрешната конструкция на тази болница – да я осъществим както с одобрени, по този начин и с надарени млади лекари педиатри, да им дадем опция да работят умерено, да бъдат дружно, да обменят опит и реализират експертиза даже за най-редките болести. Използвайте терена, който притежавате, непосредствената му непосредственост до медицинския университет, който е и голямо преимущество за академичното развиване на експертите по педиатрия, освен парите са значими за тях.

Направете болничното заведение с национално значение, осигурете съответно финансиране на дейностите в нея и почтено възнаграждение на медиците в детското опазване на здравето.

Смятаме, че нямаме никакво време за губене! Защото, в случай че не стартираме незабавно, няма да стартираме в никакъв случай и болните деца на България ще пораснат, като възрастни такива!

Като обществено виновна пациентска организация сме подготвени да участваме във всички форми на публичен спор - в името на здравето на деца на България. Искаме всички деца у нас да имат право на еврпейско здраве, първокласен живот и бъдеще тук и в този момент!

С Уважение:

Иван Димитров

Председател на УС на ФБПФ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР