Изходът от ситуацията със скъпия природен газ трябва да се

...
Изходът от ситуацията със скъпия природен газ трябва да се
Коментари Харесай

Илияна Йотова за газовите доставки: Трябва да се търси решение на общоевропейско ниво

Изходът от обстановката със скъпия природен газ би трябвало да се търси на общоевропейски равнище, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова:

" Моето изрично мнение е да се търсят общи решения на равнище Европейски съюз и България може да бъде един доста сериозен глас в това отношение.

Що се отнася за възобновяване на диалозите с " Газпром ", тъй като договорът не е завършил към момента, тези, които сега упорстват час по-скоро да се възобновят тези диалози, можеха да го създадат още март месец.

Госпожа Нинова, която от два дни приканва, тогава беше вицепремиер и можеше да упорства в границите на тогавашния Министерски съвет това да не се случва.

След приключването на контракта България би трябвало да се замисли фактически за дълготрайни контракти, а не с един-два танкера, които ги търсим по моретата.

Аз чух последното заявление на някогашния министър-председател господин Кирил Петков, че тази газ е няколко пъти по-евтина, в сравнение с е била до момента или колкото е европейската, единствено че в никакъв случай от него не чух каква е тази цена ".

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР