Изхак Херцог е беше избран за президент на Израел, предаде

...
Изхак Херцог е беше избран за президент на Израел, предаде
Коментари Харесай

Ицхак Херцог е новият президент на Израел

Изхак Херцог е беше определен за президент на Израел, съобщи Ройтерс. В близкоизточната страна президентът има значително церемониална роля, ориентирана към поощряване на единственото сред другите етнически и религиозни групи, съобщи Ройтерс.

Херцог беше определен след анонимно гласоподаване в 120-членния израелския парламент, като той получи 87 гласа против 26 за неговия противник Мириам Перец. 60-годишният Херцог ще размени Реувен Ривлин, чиито седемгодишен мандат изтича идващия месец.

Херцог влезе в Народното събрание на Израел през 2003 година, като понастоящем той води Еврейската организация за Израел, която работи за привличането на еврейски имигранти в страната. Той е и наследник на шестия президент на Израел Хаим Херцог.

„ Трябва да пазиме интернационалното състояние и положителното име на Израел в фамилията на нациите, да се борим против антисемитизма и омразата към Израел и да запазим стълбовете на нашата народна власт ”, сподели той в първото си изказване след вота в Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР