Изгубеният континент Балканатолия откри международен екип от учени.Територията на днешна

...
Изгубеният континент Балканатолия откри международен екип от учени.Територията на днешна
Коментари Харесай

Сензационно: Откриха изгубения континент, част от който е била България 



Изгубеният континент Балканатолия откри интернационален екип от учени.

Територията на днешна България също е била част от него. Според откривателите от Франция, Съединените щати и Турция Балканотолия се е намирал по средата на Европа, Азия и Африка и е можел да служи като мост за животните, които са прекосявали от Азия в Европа, излиза наяве от проучване, оповестено в списанието Earth-Science Reviews, представено от telegraph.
Учените описват, че преди към 34 млн. години е имало огромно измиране, известно като Grande Coupure, когато Западна Европа е била колонизирана от голям приток на животни от Азия, оказал съдбовен напън върху типовете, които произлизат от Европа.

Изследователският екип, управителен от Френския народен център за научни проучвания (CNRS) е разкрил обект в Турция, в който се намират скотски вкаменелости, за които учените откриват, че принадлежат на типове, живели в Азия и датиращи отпреди 38-35 млн. години.

Това значи, че тези животни са мигрирали през Балканатолия доста преди изгубването Grande Coupure. Според откривателите континентът в този момент е най-вече под водата в източния завършек на Средиземно море.

Но по време на еоценския интервал - ера, съществувала преди 56-34 млн. години, континентът излиза на повърхността заради по-ниското морско ниво. "Балканатолия има комплицирана история на епизодично претопяване и изплуване през еоцена и е изобразявана или като пресечен архипелаг, или като необятен и непрестанен остров.

По този метод се допуска, че бозайниците, произхождащи от Азия, са се разселили в Югоизточна Европа по "южен път " през Балканатолия ", споделят откривателите.

В своето проучване откривателите разпознават и група животни, които са били локални за Балканатолия, като хипоподобни същества, наречени ембритоподи, и торбести, наречени метатерианци.

Учените считат, че тези животни са еволюирали в изолираност на земя, която е била отделена от околните континенти - още един подробност, който в допълнение поддържа съществуването на балканатолийския континент. darik.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР