Изгубени туристи в Котленския Балкан бяха открити при спасителна операция,

...
Изгубени туристи в Котленския Балкан бяха открити при спасителна операция,
Коментари Харесай

Откриха изгубени туристи в Котленския балкан с мобилна локализация

Изгубени туристи в Котленския Балкан бяха открити при избавителна интервенция, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Сигналът за случая бил подаден в 19:49 ч. през вчерашния ден на телефон 112. Туристите споделили, че не знаят точното си местоположение и разполагат с един мобилен телефон, чийто оставащ заряд на батерията е невисок.
Прочетете още
Операторът неотложно осъществил съгласуваност сред Планинска избавителна работа, локалната пожарна работа, ЦСМП-Сливен, ОДМВР-Сливен и дежурни в община Котел и Областната администрация в Сливен.

Благодарение на внедрената в „ Национална система 112 “ разширена мобилна локализация (Advanced Mobile Localization - AML) на територията на България, изгубените мъже били локализирани, а координатите на тяхното местонахождение – предадени на избавителните екипи.

Организираната издирвателна акция, в която се присъединили планински спасители и екип на пожарната, завършила сполучливо към 00:30 ч. Туристите били открити в положително здравословно положение и сполучливо изведени от планината.

Припомняме, че услугата AML бе внедрена в „ Национална система 112 “ при започване на месец февруари 2022 година.

Тя е част от новите операционни системи на смарт телефоните, която автоматизирано задейства местоположението на обаждащия се и го изпраща до телефон 112 при положение на случай, с което се усъвършенства времето за реакция и оказване на помощ.

Подаваната информация е налична единствено за операторите на незабавния телефон и са спазени условията на националното законодателство по отбрана на персоналните данни и регулаторните условия e-Privacy DIRECTIVE и GDPR, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР