Изгряващата звезда в свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик

...
Изгряващата звезда в свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик
Коментари Харесай

Усик: Избрах Джошуа, защото е олимпийски шампион |

Изгряващата звезда в свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик показа по кое време за първи път му е хрумнала концепцията да се бие с Антъни Джошуа. Двамата ще премерят сили за първи път на 25 септември на стадион “Тотнъм Хотспър Арена ” в Лондон, като британецът ще заложи купите си във версии WBA, WBO, IBF и IBO.

Усик стигна до този мач след кариера в по-долните категории, а при свръхтежките записа две победи, като последната беше над Дерек Чисора. Той е формален кандидат на WBO.

“За първи път желаех да се удрям с Джошуа през септември 2018 година. Тогава беше мачът му с Александър Поветкин на “Уембли ”. Добре си припомням, че тогава той ме видя и разпозна в тълпата и ми помаха с ръка.

Казах си, че би трябвало безусловно да премерим сили. Тогава обаче имах други грижи - моите мачове, фамилията, дамата, децата. Сега пристигна моментът да се надигнем на кръга. Избрах да се удрям с него, а не с Фюри, тъй като е олимпийски първенец ”, споделя Усик, представен от Скай Спортс.

Промоутърът на Усик Александър Красюк разкри, че в контракта има и уговорка за реванш, която ще се задейства при победа на украинеца.

“Джошуа мисли две седмици дали да одобри мача, откакто договорът беше направен. Разбирам го, преценяваше нещата. Той имаше евентуална опция да избере и Тайсън Фюри, като там парите бяха фантастични. Но той взе вярното решение, което се харесва на всички ”, споделя Красюк.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР