Изграждането на всеки бранд започва от стратегията и името, но

...
Изграждането на всеки бранд започва от стратегията и името, но
Коментари Харесай

Как се казваш?

Изграждането на всеки бранд стартира от тактиката и името, само че до момента в който първото постоянно не е обществено притежание, второто е доста значимо за това по какъв начин ще бъдете възприети от потребителите. Изборът на име е едно от най-големите провокации, защото е константа, която ще бъде с вас от началото до края – то ще минава през разнообразни послания, генерации и трендове, само че все пак, би трябвало постоянно да е настоящо.

Вижте няколко потребни съвета по какъв начин да вземете допустимо най-хубавото решение!

Фокус група

Съберете дребна фокус група, като най-хубавият вид е тя да е оптимално разнообразна и да не е формирана само от хора, които авансово сте открили, че са ваши евентуални клиенти. Така ще получите оптимално скъпи отговори от доста разнородни персони – всеки възприема едно и също нещо по друг метод.

Отделяйте на едно име по 30 секунди и накарайте респондентите да ги правят оценка от 1 до 10. След това минете още веднъж през всички оферти, само че този път ги питайте какво съответно мислят и какво биха подобрили.

Обобщената информация няма безусловно и да ви помогне да изберете име, само че ще ви даде задоволително насоки какво да бъде то.

Как да изберете единствено едно?

След изследването евентуално ще сведете до най-малко вероятните избори на име, само че идващите спомагателни стъпки ще ви улеснят още повече.

Проучване на пазара

Вижте по какъв начин се споделят съперниците ви, дали имат сходни имена и какво ще ви открои по отношение на тях. Обърнете внимание и на географското им състояние – може би и то е част от името? Потърсете ги в обществените мрежи и търсачките – ясно е, че няма да съумеете да обхванете всички, само че най-малко ще откриете водещите компании в промишлеността ви.

По този метод ще си гарантирате, че вашият бранд не е еднакъв на към този момент съществуващите, тъй че да не бъде комплициран с тях от потребителите.

Запазената марка

Проверете дали някой към този момент не е запазил името, което сте определили да употребявате. Най-лесният метод за това е уеб сайтът на Патентното ведомство. Ако планирате да се развивате на задграничен пазар, то би трябвало да откриете локалната конструкция, която дава отговор за това. Тази инспекция също ще ви помогне да елиминирате част от предложенията за име.

Всички тези критерии ще ви оказват помощ да предвидите каква би била реакцията на потребителите – дали ще ви харесат, дали ще вдървен концепцията ви, или просто ще ви пренебрегват. Опитайте да не се случва последното.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР