Изграждането на Третия градски ринг ще стартира като работни дейности

...
Изграждането на Третия градски ринг ще стартира като работни дейности
Коментари Харесай

Изграждането на Третия градски ринг в София стартира догодина

Изграждането на Третия градски кръг ще започва като работни действия следващата година, парцелите се отчуждени, заяви основният проектант на София Здравко Здравко пред Българска национална телевизия.

 Столична община тегли 60 млн. лева заем за създаване на вътрешни кръгове: кои булеварди ще бъдат реконструирани? Виж още

Третият градски кръг дава опция за напредване от бул. " България " до бул. " Цариградско шосе ", с велоалеи, трамвайно трасе, пешеходни тротоари по 5 метра с богато озеленяване, сподели арх. Здравков. Очаквания са с реализирането на плана трафикът в София да се облекчи.

Проектът за нов пешеходен мост в Южния парк е страхотна концепция и е на равнище конкурс, сподели още арх. Здравков. През юли Направление " Архитектура и градоустройство " разгласи открит интернационален конкурс за абстрактен план по Закона за публичните поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. " Бяла църква ".

" Това ще бъде неповторимо пешеходно и оборудване за София, ще даде опция на хората в неравностойно състояние да минават от двата края на парка и да не чакат на светофари ", добави арх. Здравко Здравков.

С построяването на моста и прилежащите зони на процедура ще приключи сливането на трите зони: Южен парк - първа част (пространството към НДК), Южен парк - втора част и Южен парк - трета част в едно непрестанно и огромно парково пространство. Крайният период за подаване на конкурсните планове изтича на 29 септември.

Работата по плана за площада на " Света Неделя " е приключена , сподели още основният проектант на София.

" В множеството от новите планове липсва озеленяване, готова е нова разпоредба ", сподели още арх. Здравков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР