Изграждането на трайна любов и щастие в една връзка започва

...
Изграждането на трайна любов и щастие в една връзка започва
Коментари Харесай

Прегърнете несъвършенствата си

Изграждането на трайна обич и благополучие в една връзка стартира в самите нас. Учени от университета „ Ото Фридрих “ в Бамберг и университета „ Мартин Лутър “ в Хале-Витенберг (MLU) хвърлят светлина върху това по какъв начин състраданието към себе си, нежният и разбиращ метод към нашите дефекти и болки карат и двамата сътрудници в сантименталната връзка да израстват.
В проучването, оповестено в списание Personal Relationships, се присъединили 209 двойки. Станало ясно, че мъжете изпитват по-високи равнища на задоволство от връзката, когато тяхната партньорка изпитва самосъстрадание. „ Самосъстраданието е актът на грижовно, общително и деликатно отношение към себе си – изключително във връзка с вашите дефекти “, изяснява доктор Робърт Кьорнер от университета в Бамберг.
Концепцията за самосъстрадание не е нова. В основата й е разбирането, че към себе си би трябвало да се отнасяте със същата добрина, угриженост и поддръжка, които бихте предложили на добър другар, изправен пред компликации. Това вътрешно поддържане освен усъвършенства персоналното богатство, само че, както демонстрира изследването, обогатява удовлетворението на другия във връзката. Емпатията към себе си основава вълнообразен резултат и ускорява прочувствената връзка сред сътрудниците. 


Ето някои на практика препоръки за поощряване на състраданието към себе си в живота ви:

Практикувайте внимателностБъдете наясно с мислите и възприятията си без да се осъждате. Разпознайте борбите, които водите, без да се идентифицирате прекомерно с тях.Говорете общително със себе сиЗаменете сериозния звук във вътрешните си диалози с по-мил и по-състрадателен. Запитайте се: „ Какво бих споделил на другар в тази обстановка? “ и приложете тази добрина към себе си.Прегърнете несъвършенствата сиОсъзнайте, че да вършиме неточности и да изпитвате неуспехи са част от това да сте хора. Приемете себе си изцяло, слабостите и всичко останало.Бъдете човечниНе забравяйте, че не сте сами в възприятията си на некомпетентност или отчаяние. Всички хора страдат и вършат неточности.Бъдете търпеливиКато всяко умеене, развиването на съчувствие към себе си изисква време и процедура. Бъдете търпеливи със себе си, до момента в който се научавате да бъдете по-мили и по-разбиращи прекарванията си.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР