Изграждането на система за видеонаблюдение днес е необходимост, ако искате

...
Изграждането на система за видеонаблюдение днес е необходимост, ако искате
Коментари Харесай

Какви са най-често срещаните камери за домашни видеонаблюдение?


Изграждането на система за видеонаблюдение през днешния ден е нужда, в случай че желаете да знаете какво се случва с парцелът ви, дали бавачката или домашната служителка си извършва отговорностите, дали детето се е върнало от учебно заведение или просто желаете да осигурите непрекъснат мониторинг на охраняемия обект. Как да извършите най-хубавия избор на камери и какво ви е належащо за инсталацията, споделят от .
Как да избера домашна камера за видеонаблюдение
Отрасловият пазар през днешния ден предлага голямо многообразие от типове камери и изборът от време на време е предизвикателство, както за начинаещите в региона, по този начин и за напредналите консуматори. Всяка от тях е с друго предопределение и има обособени особености, които се вземат под внимание при определянето на верния избор.
Основно се разделят на външни и вътрешни . Първите са предопределени за монтаж навън. Имат противоударен и водоустойчив корпус. Не се въздействат от дъждовете, гръмотевиците, слънцето и студа. Вторите са за монтиране на закрито и не трябва да се мокрят или пръскат.
От позиция на метода за монтаж, за видеонаблюдение се разделят на жични и безжични . За първите се постанова в допълнение окабеляване и пробутване на трасета от кабели. Препоръчително е да се прекарат по време на ремонтните действия или посредством детайли за външен монтаж. Безжичните са с WiFi и за тях не се изисква пробутване на кабели за връзка. Цялата съгласуваност сред съставените елементи е посредством локалната безжична домашна мрежа. При подготвени и ремонтирани пространства, те са постоянно желания избор.
От позиция на градивните особености на корпусите, професионалните камери за домашно видеонаблюдение се разделят на:
дребни – размерите им са колкото длан и всекидневно са квадратни или правоъгълни. Понякога са наричани кубични и се употребяват за дискретно домашно видеонаблюдение. Имат вграден микрофон, WiFi функционалности и опция за предаване на картината по интернет и отдалечено наблюдаване от смартфон; корпусни – оборудвани са с правоъгълен корпус и се инсталират на стената или на тавана. Изцяло забележими са и намират приложение в публичното пространство или за външно приложение и следене на входа; цилиндрични – корпусът има цилиндрична форма и са малко по-компактни от корпусните камери за домашно видеонаблюдение. Най-често това са външни обективи и се срещат по площади, охраняеми обекти и частни къщи. Основен техен минус е невъзможността за промяна на обектива при неговата щета, за разлика от корпусните решения. Поради това, цилиндричните са по-евтини; куполни – най-вече намират приложение в офисите и магазините. Абсолютно стационарни са и имат куполна форма на корпуса, откъдето идва и наименованието им. Обективът е зад купол и не може да се види извън на къде гледа. Това са най-вече устройства за вътрешен монтаж, заради неналичието на защитни свойства на корпуса; PTZ – дългото название на тази абревиатура е Pan, Tilt, Zoom. Дава опция за хоризонтално завъртане на 360 градуса към оста си и надолнище нагоре и надолу. Осигурява многостепенно доближаване или така наречен зумиране. Монтират се на градски обекти, като паркинги, паркове, площади и така нататък Често срещани са и при домашното видеонаблюдение, заради икономисване на нужда от покупка на няколко камери.
Съществуват и предпазени устройства за наблюдаване, оборудвани с корпуси срещу вандализъм. Те са противоударни и са устойчиви на удари с камъни или метал.
Какво е належащо за инсталиране на домашни камери за видеонаблюдение
В съпоставяне с кабелния монтаж, безжичният е доста по-елементарен и желан в случаите, когато не желаете да прекарвате трасета от кабели във към този момент ремонтираните пространства на дома. Въпреки това има някои особености. Трябва авансово да определите местоположението на DVR. Желателно е да бъде прикрит и труднооткриваем, защото е най-уязвим при предпочитание за обезвреждане на системата за видеонаблюдение.
Вземете под внимание особеностите на охраняемото помещение. Това ще разреши определянето на оптималния брой камери и тяхното вярно позициониране. Съвременните DVR разрешават свързване до 16 устройства за видеонаблюдение, само че може да се употребяват и по-малко. Ограничението при безжичните типове е сложено от производителя на ръководещия ги програмен продукт.
Колкото по-ниско са инсталирани обективите, толкоз по-детайлен е следения обект. За следене на лица и обекти се предлага потреблението на модели с стеснен водоравен ъгъл на видимост от 60 °. Ако детайлите не са от голяма важност, а задачата е обгръщане на по-голяма зона, широкоъгълните модели с обхват на покритие от 140–150 ° са оптимални.
Насочването на обектива би трябвало да е от горната страна надолу. При ориентиране нагоре има възможност от поява на слънчеви отражения и заслепяване на картината. Също, монтирането на обективите на високо ги защищава от достъпност на недоброжелателите.
При подготовката за апаратура, имате опция независимо да подберете обособените съставни елементи и да конфигурирате системата по ваше убеждение. По-лесният и желан вид е да изберете повсеместен комплект. В него ще откриете указания за монтаж и конфигурация, кабели и всички нужни обособени съставни елементи. Това е и най-евтиният вид при изискване, че купувате всеки съставен елемент поотделно. Ако няма избрани особености и ексцентрични желания към опциите на системата, готовите комплекти са отличен избор при потребност от камери за домашно видеонаблюдение.
При нужда от наблюдаване в цялостна мрачевина, определените от вас камери би трябвало да имат в допълнение инфрачервено осветяване, което разрешава на обектива да снима в условия на цялостен мрак. По-качествените датчици вършат детайлна картина с висока резолюция, даже и в цялостна мрачевина. Това е добър вид при потребност от различаване на отдалечени лица или рег. номера на коли. Подобни устройства се оферират и на по-високи цени.
Отделните съставни елементи на цялостната система за видеонаблюдение са: камери, видеорекордер (DVR), корав диск за предпазване на сниманите клипове, кабели за зареждане и трансфер на данните до твърдия диск. При предпочитание за запис на тон се плануват и микрофони.
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР