Изграждането на съвременни отбранителни способности на Българската армия в контекста

...
Изграждането на съвременни отбранителни способности на Българската армия в контекста
Коментари Харесай

Радев: Модернизацията на въоръжените сили изисква не само придобиване на оборудване, но и развитие на инфраструктура

Изграждането на модерни отбранителни качества на Българската войска в подтекста на провокациите пред променената световна среда за сигурност разиска президентът и висш главнокомандващ Румен Радев на среща с асистент генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли , който е на посещаване у нас. Това оповестиха от прессекретариата на президента. 

Сред тематиките на диалога бяха също повишението на военната подвижност в границите на Алианса , поощряване на взаимната научно-изследователска и развойна активност в областта на защитата и вложенията на страните членки за защита. Процесът на рационализация на Въоръжените сили допуска освен придобиване на модерно съоръжение, само че и възстановяване и развиване на сериозната инфраструктура, в това число посредством осъществяване на планове за повишение на свързаността сред страните членки, съобщи президентът Радев по време на срещата.  

Помощник-генералният секретар по отбранителната политика и обмисляне на НАТО Ангъс Лапсли взе участие през днешния ден във втората конференция за сигурността в Черно море  в границите на Международната Кримска платформа в София. НАТО се връща към обичайния си фокус на групова защита и възпрепятстване на всяка опасност за Алианса, без значение дали идва от Русия или от терористични групи, означи той на форума. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР