Изграждането на пълноценни хранителни и питейни навици започва от детството.

...
Изграждането на пълноценни хранителни и питейни навици започва от детството.
Коментари Харесай

Как да стимулираме детето да пие повече вода?

Изграждането на пълноценни хранителни и питейни привички стартира от детството. Здравето на най-малките е главен приоритет във всяко семейство, по тази причина родителите отделят доста време, средства и старания, с цел да се грижат за него и да подкрепят безпроблемното развиване на своето дете. Възрастните се концентрират върху редица фактори като с изключение на хранителния режим, техните привички, всекидневие, главен приоритет се обрисува и грижата за вярната хидратация.
Адекватният банкет на течности в композиция с жизненоважните витамини и минерали подсигуряват здраве и са от извънредно значение за подрастващите. Водно-солевият баланс при тях е внимателен, заради към момента несъвършените механизми на терморегулация и незрялата отделителна функционалност. В детския организъм се съдържа повече вода и телесната повърхнина е релативно по-голяма по отношение на тежестта, в съпоставяне със същото съответствие при възрастните. Поради това тя доста по-лесно се изпарява през кожата, което би могло да докара до обезводняване, в случай че не се възстановят загубите. Количеството вода, което се предлага на децата зависи от възрастта, пола, темпа на напредък, метода на хранене, двигателната интензивност, здравословното положение, температурата на въздуха и други Потребностите им са над три пъти по-високи, спрямо тези на възрастните, които са 40 мл/кг телесна маса. Важно да се знае е, че децата би трябвало да одобряват вода през целия ден на дребни порции. Но от време на време да подтикваме малчуганите да се хидратират може да се окаже една нелесна за реализиране задача. Те не постоянно разпознават ранните стадии на жаждата, което ги прави изключително уязвими, когато спортуват или играят навън. Децата обичат да тичат, да играят и непрестанно са в придвижване. Често са толкоз погълнати от заниманията си, че даже не осъзнават, че са ожаднели. И в случай че за множеството възрастни е ясна изгодата, при децата, изключително в случай че те са по-малки, постоянно се случва улисани в игри да не помнят да пият нужните количества от нея.

Как да подтикваме детето да пие повече вода?

Най-важното е ежедневно да им подсещаме какъв брой е значима водата, с цел да са здрави и енергични. Разговаряйте с детето за вярната хидратация. Мотивирайте го да пие повече вода, предлагайте през целия ден, а освен при поискване. Когато шишенцето е пред очите им, без да усетят, ще протягат ръка към него през целия ден и ще поддържат водния баланс в организма. Добре е постоянно да подсигурявате бутилка вода, която да взимат при излизане на разходки, в учебно заведение или за детска градина. Като им я подготвяте авансово, че ще сигурни, че приема вярната вода, подобаваща за възрастта и ще е постоянно подръка, което усилва дневния му банкет. Предложете им такава с забавна за тях визия, с цветна, ярка капачка и занимателен етикет, детските серии на изворните води са увлекателни и е наслаждение за най-малките да ги използват. Нека сътворяваме дребни празници в всекидневието на подрастващите. Удобна, лека, илюстрирана с обичан баснословен воин, бутилката ще носи наслада на детето. Малчуганите също така харесват „ ритуалите “ и всяка минута, прекарана в игра е паметен спомен. Може да създадете „ воден празник “– пийте чаша вода незабавно след пробуждане заран, дано това развлечение стане част от вашите незабравими моменти дружно. Дайте персонален образец като се стараете и вие самите да употребявате повече вода. Родителите са тези, от които зависи построяването на този потребен табиет. Детето копира нашето държанието, когато то е градивно и пълноценно, сътворяваме привички за цялостен живот. Старайте се да го информирате, че тя е извънредно значима за неговото здраве, че с всяка глътка вършим нещо положително за тялото. Поощрявайте детето да утолява жаждата си с вода. Хидратацията би трябвало да се трансформира в натурален развой, който да обезпечи вярното действие и израстване на детския организъм.

Освен одобряваното количество, обръщайте внимание каква вода давате на децата:

На пазара се оферират безчет варианти от бутилирана вода, само че в множеството случаи те не са подобаващи за дребните членове на фамилията. Педиатри поучават да избирате деликатно, сред минералната, изворната и трапезната, най-подходяща е изворната. Безспорно водата за деца би трябвало да е с прелестен, пресен усет и обезпечено качество – микробиологично чиста, без нездравословни примеси и замърсители. Няма по-добър избор от изворната, която е добита от предпазени екологично чисти райони. Винаги избирайте за детето такава с ниска минерализация, неутрално pH и с ниско наличие на флуор (под 0,7ml/l). Това количество е задоволително за профилактика на кариеси и не основава риск от струпване в организма. Идеалният вид е неутралната вода, която контролира алкално-киселинния баланс в тялото и спомага за пълноценното асимилиране на минералите. Водата е живот, дано научим най-ценните ни - децата да се грижат за положителното си здраве и вярна хидратация!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР