„Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение

...
„Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение
Коментари Харесай

Борисов: Успяхме с много усилия да върнем България в газоразпределението в региона

„ Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от извънредно значение за страната ни и за района на Югоизточна Европа. “ Това написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook, където разгласява видео от напредъка по строителните действия. В момента Борисов е в региона на градежа на газопровода дружно с министър Теменужка Петкова.

Никога не сме стояли по-добре на енергийната карта на Европа, съобщи Теменужка Петкова.
„ Това се дължина нашата откровеност с Изтока и Запада “, посочи Борисов. „ Успяхме с доста старания да върнем България в газоразпределението в региона- с доста почтенност, откровенност- и към президента Тръмп, към Путин, Ердоган. “, акцентира Борисов.
Той акцентира, че работата не е спряла и се прави в период. “ Строим на гръцка и българска територия. Много им е тъжно на опозицията. Ако не бяхме ние нито един поток нямаше да стане, а в този момент те са приоритет на Европа. 42% по-ниска ще е цената на газа. Това ще остане в историята “, съобщи министър председателят.
На българска територия за пръв път се строи с тръби, дълги по 12 и 18 метра. Стриктно се съблюдава екологичното законодателство, сподели министър Петкова.
Като част от развиването на Южния газов кулоар, посредством IGB България и прилежащите ѝ страни ще имат достъп до различни доставки от Каспийския район, както и от съществуващи или бъдещи терминали за полутечен природен газ. Интерконекторът ще обезпечи опция за свързване с други планувани газови планове като терминала за полутечен газ при Александруполис, както и полутечен газ от Израел, Египет и други.
Целта ни е да имаме 100 бензиностанции в регионалните градове.
Това сподели министър председателят Бойко Борисов по отношение на решението за основаване на държавна петролна компания. „ Цената на петрола е толкоз ниска, че всеки желае да си продаде стоката. Ние не го вършим против никого. Целта е в условия на рецесия да осигурим постоянна цена на горивата “, акцентира Борисов.

Дъмпингът и сивата стопанска система в бранша ще останат в предишното, когато това стане факт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР