Изграждането на магистрала Хемус закъснява спрямо предварително поетите ангажименти преди

...
Изграждането на магистрала Хемус закъснява спрямо предварително поетите ангажименти преди
Коментари Харесай

Строежът на магистрала Хемус закъснява заради разрешителни

Изграждането на автомагистрала " Хемус " закъснява по отношение на авансово поетите задължения преди година и е противоречиво дали ще бъде подготвена през 2024 година, както даде обещание неведнъж министър председателят Бойко Борисов.

Строителството на автомагистралата, която би трябвало да свърже София и Варна, с цел да дръпне стопанската система и в Северна България, е един от главните цели на третия кабинет на ГЕРБ.

За една година строителството ѝ не е напреднало даже с 1 км на сектора, строен от държавната " Автомагистрали ". На нея ѝ беше предоставено без търг да построи изчезналите 223 км от пътен възел " Боаза " до пътен възел " Буховци ", за което получи към 2.7 милиарда лева

За това пък частната " Автомагистрали Черно море " " напредва крепко ", по думите на премиера в петък, с 16-километровата права сред Белокопитово и Буховци и следващата година ще са подготвени.

Това се видя от следващата инспекция на премиера Бойко Борисов с " джипката " по строящите се сега сектори на " Хемус ". В автомобила с него бяха заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков и шефът на държавната компания " Автомагистрали " Стоян Беличев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР