Изграждането на детска болница е от важна значимост, тя е

...
Изграждането на детска болница е от важна значимост, тя е
Коментари Харесай

Минстър Сербезова: До два месеца ще стане ясно направеното за детската болница

Изграждането на детска болница е от значима значителност, тя е предпочитана за развиването на качественото опазване на здравето. Сградата и оборудването са значими, само че не по-малко значими са и експертите, които ще работят в нея. Стремежът ни е да не бъде просто обединение на лечебни заведения, а да дава отговор на потребностите на детското опазване на здравето като приоритет на страната. Това заяви по време на парламентарния надзор здравния министър Асена Сербезова във връзка с проблема по построяването на педиатрична болница, написа DarikNews. 

Тя разкри, че е разпоредила създаването на работна група в Министерство на здравеопазването, която до 2 месеца би трябвало да проучва всички дейности и проблемите, които са изниквали пред реализацията на плана в годините до в този момент. " Прави се и разбор на всички финансови аспекти, както и инспекция на осъществените разноски. До месец след приключването на активността на работната група, ще представим анализите ", добави Сербезова. Министърът подсети, че с встъпването си в служба е спряла процедурата за вливането на двете лечебни заведения - детската и болница " Лозенец ".

" В Министерството на здравеопазването е постъпил отчет от шефа на съществуващата детска болница за възстановяване на изискванията в нея. Стремежът ни е бъдещата детска болница да е резултат на повсеместен разбор за потребностите на детското опазване на здравето ", увери още министър Сербезова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР