Изграждането на автомагистрала Хемус от Ябланица до пътен възел за

...
Изграждането на автомагистрала Хемус от Ябланица до пътен възел за
Коментари Харесай

Шишков за АМ Хемус: Намерихме строителен хаос

Изграждането на автомагистрала „ Хемус ” от Ябланица до пътен възел за Плевен и Ловеч е сбъркано още при възлагането на лотовете, съобщи районния министър.

„ Тоест, разпореждаме първи и трети и по-късно разпореждаме втори. Затова ви споделих, че всичко, което намерихме, е строителен безпорядък. Дотук свършва същинското строителство на „ Хемус ”. Зад нас стартира този безпорядък, който е за бъдещото строителство – противозаконното строителство на Лот 4 и Лот 5 и същинската заблуда на Лот 7 и Лот 8, за които няма и трасе ”, съобщи арх. Иван Шишков.

За забавянето на строителството през последните месеци по „ Хемус ” Иван Шишков не спести още веднъж крайните избрания.

„ Думата „ идиотия ” на процедура е продължение на това, което ме попитахте. Имало е планове с изменението в плановата документи, които е трябвало да бъдат направени и утвърдени и към днешна дата, когато разплащаме обекта, те не са подготвени ”, съобщи арх. Шишков.

От през днешния ден районното министерство поставя строителството на „ Хемус ” под специфичен контрол.

„ Оттук нататък, откакто ние ще плащаме, ще бъдат проверявани до края на служебния кабинет ”, съобщи Шишков.

До края на седмицата ще бъде пусната и 16 км права от другата страна на „ Хемус ” – от пътен възел Белокопитово до Буховци, Търговищко. А що се отнася до забавените средства, то те били към този момент разплатени – 120 млн. лева, освен за „ Хемус ”, а и за правата Благоевград-Видин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР