Изграждане на кръстовища на две нива и 6 пасарелки предвижда

...
Изграждане на кръстовища на две нива и 6 пасарелки предвижда
Коментари Харесай

Показаха как ще изглежда бул.„Цар Освободител” след разширението

Изграждане на кръстовища на две равнища и 6 пасарелки планува планът за разширение на бул. „ Цар Освободител ”. Това излиза наяве от оповестените от Община Варнаподробности и визуализации на бъдещото уголемение на най-дълия варненски бул..

Разширението ще обхване сектора от пътен възел „ Летище ” до бул. „ Васил Левски ”. Предвижда се всички пресичания на правата с улици и булеварди да бъдат осъществени безконфликтно на две равнища с идентични пътни възли вид „ Диамант “. Това са връзките на бул. „ Цар Освободител “ с пресичащите го бул. „ Константин и Фружин “, ул. „ Атанас Москов “, бул. „ Янош Хуняди “, бул. „ Република “, бул. „ Трети март “/ул. „ Вяра “, ул. „ Поп Димитър “ и бул. „ Христо Смирненски “. Директното трасе на бул. „ Цар Освободител “ се явява основно направление, а всички пресичащи се улици – второстепенни със светлинно контролирани кръстовища на две равнища.



Така ще наподобява кръстовището на бул. " Цар Освободител " с бул. “Янош Хуняди “

В проекта е заложено още реализацията на градска железница напълно северно от бул. „ Цар Освободител “. За лекото метро има запазен габарит с широчина от 15 м от началото на обекта до пътен възел с бул. „ Христо Смирненски “. В сектора от бул. „ Христо Смирненски “ до бул. „ Васил Левски “ резервираният габарит за градска железница е с широчина от 7 м. Местата на спирките на градската железница са както следва:

- при пътния възел с бул. „ Константин и Фружин “;

- сред ул. „ Асен Разцветников “ и бул. „ Атанас Москов “;

- при пътния възел с бул. „ Янош Хунияди “;

- при пътния възел с бул. „ Република “;

- при пътния възел с ул. „ Вяра “ и „ Трети март “;

- при пътния възел с бул. „ Христо Смирненски “.

За обезпечаване на безконфликтен достъп на пешеходците сред северната и южната част на булеварда е планувано осъществяването на 6 пешеходни надлеза над градската железница и булеварда. Пешеходните пресичания ще са на следните места:

- преди пътния възел с бул. „ Константин и Фружин “;

- сред бул. „ Константин и Фружин “ и ул. „ Асен Разцветников “;

- сред ул. „ Асен Разцветников “ и бул. „ Атанас Москов “;

- сред бул. „ Янош Хунияди “ и бул. „ Република “;

- сред бул. „ Република “ и ул. „ Вяра “ и „ Трети март “;

- сред ул. „ Вяра “ и „ Трети март “ и пътния възел с ул. „ Поп Димитър “.

Общественото разискване ще се организира на 24априлот 17:00 часа в зала „ Пленарна ” на Община Варна. Всички материали по плана са налични на адрес:https://varna.bg/bg/2377

Въпроси и мнения във връзка плана могат да се изпращат на е-поща:[email protected].
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР