Изграждане на изкуствена меча бърлога и експозиция ще дават знания

...
Изграждане на изкуствена меча бърлога и експозиция ще дават знания
Коментари Харесай

Изкуствена меча бърлога, експозиция и нови занимания в Парка за мечки край Белица

Изграждане на изкуствена меча бърлога и експозиция ще дават познания за живота на мечките в Парк за мечки Белица.

Това сподели шефът на парка Димитър Иванов. Ремонтни действия към този момент са обхванали посетителската част на парка , като концепцията е да се предложат разнообразни занимания, най-много за децата, с просветителна и възпитателна устременост към хуманното отношение по отношение на животните и тяхното богатство. 

Искаме да разкажем малко повече за правата на животните , по какъв начин са основани и за какво ги има, какво значи да имаш отношение към животните, сподели още Димитър Иванов. Проектът, по който работят чиновниците в парка, цели надграждане, по тази причина и няма краен период за довеждане докрай.

Всяка една от новостите ще бъде налична за посетителите сега, в който се приключи, само че първият стадий се чака да бъде открит при започване на идващия сезон. Сред плануваните просветителни, само че и атрактивни места, е изкуствена меча бърлога, в която децата ще могат да влизат, както и експозиция, с която ще се споделя за танцуващите мечки, каква е била тяхната орис в предишното и за какво не желаеме да се позволява още веднъж, уточни шефът на Парка за мечки край Белица. 

Преди повече от година Паркът за танцуващи мечки публично е преобразуван в Парк за мечки , защото извърши своята първична функционалност. От 2000-та година насам екипът на фондация „ Четири лапи “, взаимно с фондация „ Бриджит Бардо “, избави танцуващи мечки както от България, по този начин и от прилежащи страни , като обезпечи естествена среда за тяхното битие.

Това беше един частен случай, който в България беше доста наболял, а политиките, които изградихме, са свързани с това, че животните, изключително дивите животни , не би трябвало да бъдат употребявани за развлечение, уточни Димитър Иванов. Бъдещето на парка продължава в това направление, че дивите животни са равностойни същества, на чийто тил не е нужно да се забавляваме, добави той. 

Новите неща третират точно тази проблематика , а главен повествовател е мечката. Идеята е значително да се насочи вниманието към аргументите за съществуването на Парка за мечки. От една страна това е място, където мечки, изпаднали в много тежко състояние могат да намерят леговище, а от друга е място, на което се разкрива какъв е пътят на мечката, когато попадне в неправилни ръце и бъде употребена за развлечение, сподели още Димитър Иванов. 

Въпреки ремонтните действия, паркът за мечки е отворен за гости. Работата е съсредоточена върху посетителския център, само че гостите на Парка за мечки могат умерено да се разходят измежду секторите, населявани от мечките в парка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР