Изграждане на детски градини с частни капитали е една от

...
Изграждане на детски градини с частни капитали е една от
Коментари Харесай

София ще търси и публично-частно партньорство за нови детски градини

Изграждане на детски градини с частни капитали е една от опциите за увеличението на броя на забавачките в София, които общината преглежда.

" Ние сме подготвени да работим за развиване на публично-частното партньорство, изключително когато става въпрос за градежа на нови детски градини. Това от една страна ни икономисва средства за самото строителство, а въпреки това усилва потенциала на общинските детски градини. Аз съм подготвена да договарям за всеки подобен случай ", съобщи кметът Йорданка Фандъкова в четвъртък, представена от БГНЕС. Тя ревизира построяването на нов физкултурен салон и две класни стаи в софийското село Мрамор.

След първото класиране за детските градини в столицата през тази година неприети останаха 7000 деца. Проблемът с дефицита тук-там в забавачките е от години и е изключително изострен в региони, в които има нови квартали. Причината е, че в тях забавачки няма. Миналата седмица основният проектант Здравко Здравков разяснява, че нормативната уредба би трябвало да се промени и да разрешава градини да се отварят и на партерните етажи на жилищни здания. Това щяло да подтиква и частните вложения в забавачки.

Кметът Фандъкова поддържа концепцията му. " Винаги сме търсили опция, посредством смяна в разнообразни нормативни актове да може да се уголемява потенциалът и опциите ", разяснява тя и добави, че на този стадий вложителите в нови жилищни здания и комплекси най-малко могат да вършат детски центрове, площадки и паркови пространства.

Фандъкова напомни, че датата за приемането на ремонта на ул. " Граф Игнатиев " е 28 май. Ако дотогава забележките на строителния контрол не бъдат отстранени, обектът може да не бъде признат и надлежно ще стартира налагането на наказания за закъснение на работата. Кметът напомни, че всеки ден забавяне носи по 200 000 лв. санкция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР