Изграденият през 2015 г. довеждащ водопровод от яз. „Ястребино“ до

...
Изграденият през 2015 г. довеждащ водопровод от яз. „Ястребино“ до
Коментари Харесай

Довеждащият водопровод от яз. „Ястребино“ до Омуртаг е негоден, ще се проектира нов

Изграденият през 2015 година довеждащ тръбопровод от бент. „ Ястребино “ до напорните водоеми на град Омуртаг е неспособен за употреба, демонстрира завършилата инспекция на положението на оборудването.

Това стана ясно на работна среща на министъра на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков за проблемите с водоснабдяването на община Омуртаг. В нея участваха заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, Ирена Георгиева – изпълнителен шеф на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, Станимир Парашкевов – регионален шеф на област Търговище, кметът на община Омуртаг Ешреф Ешрефов, шефът на ВиК – Омуртаг инж. Явор Миленов и други

Проверката бе разпоредена от министър Шишков в края на предходната година като част от набелязаните стъпки за решение на казуса с доставянето на чиста питейна вода за жителите на общината.

Тя е установила също, че оборудването е построено нелегално, без нужния Подробен организационен проект, както и че е в прорез с авансово утвърждения план. Заради тези и други пороци не е въведено в употреба, а има публикуван Акт 15 в края на 2015 година

„ В случая става дума за нелегално и некачествено осъществяване “, означи арх. Шишков.

Експертите са открили, че водопроводът е от елементарни PVC тръби, които са положени върху скална маса без пясъчна основа. В резултат на това не устоят на налягането и се пукат.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР