Изграденият от Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) Планетариум в гр.

...
Изграденият от Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) Планетариум в гр.
Коментари Харесай

Откриват екстравагатния Планетариум в Бургас навръх 24 май

Изграденият от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) Планетариум в гр. Бургас ще бъде открит публично на 24 май 2023 година от 14,00 часа от кмета на Община Бургас Димитър Николов и от генералния шеф на ДППИ Петър Сеферов.Всеки ден от понеделник до неделя от 10,30 до 19,00 часа модерното оборудване ще дава опция на дребни и огромни да се допрян до магията на Вселената. Любознателните гости ще могат да следят 2D и 3D визуализации в действително време чрез финален модел съоръжение. По мотив Деня на детето – 1 юни,Планетариумът ще посреща гратис дребните фенове на галактики, планети и съзвездия в границите на целия ден.
Снимка: ДППИ
Разположен на атрактивно място в Зоната за публичен достъп в региона на пристанищен терминал Бургас-изток наоколо до Конгресния център, Планетариумът притегля вниманието снестандартното си архитектурно решение. Съоръжението съставлява блестяща сферична железна структура с прожекционен купол от 8 метра в диаметър.

Модерната постройка обезпечава елементарен достъп на хора в неравностойно състояние ипозволява образуване на групови визити, осъществяване на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и района. Тайните на необятния Космос могат да бъдат следени от 50 индивида по едно и също време.

С построяването на Планетариума,част от Научен център „ ПланетУм “, ДППИ приключва цялостната идея за оформяне на обединен градски учебен център, в който посредством среща с науката по занимателен и занимателен метод деца и родители да получават нови познания и умения. Очаква се новопостроеното оборудване да се трансформира в желана атракция за жителите и гостите на Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР