Изградена е велоалеята от моста при централния площад до Градския

...
Изградена е велоалеята от моста при централния площад до Градския
Коментари Харесай

Изградиха велоалея в Асеновград

Изградена е велоалеята от моста при централния площад до Градския басейн в Асеновград, оповестяват от Общината.

За задачата е положен профилиран асфалт. Монтирани са пътни знаци. Монтирани са защитни парапети. Велоалеята е с габарит 2,50 метра, като включва две ленти за придвижване - по 1 метър всяка, както и бордюри - двустранно по 0,25 метра. Движението е в двете посоки, а алеята е направена с пъстър асфалт.

" Виждането ни е в края на тази велоалея да бъдат построени в допълнение спортни площадки и уреди, с цел да може да се употребява сложно от хората, които имат предпочитание да спортуват. Освен това, кандидатствахме за финансиране за създаване на Младежки център, който ще съставлява самобитен състезателен комплекс с опция за упражняване на разнообразни интензивности. Преди няколко дни изпратихме до Министерството на младежта и спорта (ММС) документи с план за реновиране на залата в комплекс " 40-те извора " - Гребната база.

Тя е строена през 80-те 90-те години, като с изключение на спортни уреди, там имаше и ресторант, хотелска част и оздравителен център. Понеже не се е употребила доста години към този момент е в недобро положение. Имаме добра връзка, на този стадий, с ММС. Целта ни е да възстановим тази постройка и да се употребява за спортни мероприятия, както от тима по кану-каяк, по този начин и от всички спортни клубове, а за какво не и да се организират зелени учебни заведения там. Искам да отбележа, че всяка година залагаме главно на реновиране и създаване на спортни обекти и културни здания.

Целта е колкото може повече хора да спортуват, с цел да са ангажирани през свободното си време и изключително младежите да не бъдат въвлечени от други неща ", разяснява кметът на Асеновград лекар Христо Грудев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР