Изготвянето на списъка обаче, би било скъпа и сложна задача,

...
Изготвянето на списъка обаче, би било скъпа и сложна задача,
Коментари Харесай

Стотици българи пият хапчета за кръвно, даващи положителен тест за дрога

Изготвянето на листата обаче, би било скъпа и комплицирана задача, настояват медиците. Пред Bulgaria ON AIR медици и фармацевти обясниха кои медикаменти биха могли да дадат позитивен резултат при тест за опиати.

 

Противовъзпалителни медикаменти, аналгетици, медикаменти за суха кашлица, антибиотици, антидепресанти - това са единствено част от медикаментите, които могат да повлияят за подправено позитивен резултат на полеви тест за опиати на пътя.

" Спрей за нос може да даде положителен резултат при тест, медикаменти за високо кръвно налягане, за болежка, възпалителни ", разясни Николай Костов от Асоциацията на притежателите на аптеки.

 

Системното приемане на тези медикаменти, даже и в дребни концентрации, биха могли да дадат подправено позитивен резултат. Стотици хиляди българи страдат от високо кръвно, надлежно вземат и медикаменти за това. Други пък ежедневно използват болкоуспокояващи, което ги прави уязвими на пътя с новите разпореждания.

 

Борислав е водач към този момент над 30 години. Взема разнообразни медикаменти и знае, че след използването им може да бъде показан позитивен резултат при тест за опиати.

" Взимам хапчета за високо кръвно налягане, тъй като съм хипертоник.

 

В тях има упойващи субстанции, които подтискат функционалностите на лидера. Имам и други хапчета, които употребявам при стомашни проблеми - язва, в тях също се съдържат. Одобрявам, в случай че се сътвори лист с медикаментите, които съдържат наркотични субстанции, с цел да се знае от всеки един лидер какво взима ", разяснява той.

 

След нововъведенията в правилника за придвижване по пътищата, че след позитивен тест за алкохол и опиати автомобилът може да се лишава - Министерството на опазването на здравето стартира да изготвя лист с лекарства, чието влияние може да заблуди резултатите на пътните служители на реда. В позиция на Новите ON AIR от ведомството прецизират, че той ще има единствено целесъобразен и осведомителен темперамент.

 

" Целесъобразността от основаването на лист на лекарствени артикули, които не съдържат наркотични субстанции, само че чиято приложимост може да докара до подправено позитивен тест за опиати, следва да бъде преценена взаимно с останалите способени институции по използването на нормативната уредбa в тази област - Министерството на вътрешните работи и Министерството на правораздаването ", разясняват те в позицията си.

 

Пулмологът доктор Александър Симидчиев счита, че сходен сигнален лист с медикаменти може да помогне на водачите да спекулират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР