Изготвянето на годишните изравнителни сметка за София, Перник и Враца

...
Изготвянето на годишните изравнителни сметка за София, Перник и Враца
Коментари Харесай

Топлоразпределителните дружества вече оповестяват изравнителните сметки

Изготвянето на годишните изравнителни сметка за София, Перник и Враца на обслужваните здания от страна на Нелбо АД завърши. Изчисленията са подадени за фактуриране към топлофикациите в тези градове.

„ Настоящата акция по годишно отчитане на уредите на клиентите ни протече извънредно сполучливо. По-малко от 2% са парцелите, които не са регистрирани. В множеството случаи това се дължи на нeобитаване на жилището. През последните години подменихме топлинни разпределители и водомери с радио уреди в над 68% от семействата, които обслужваме. Все повече клиенти са извънредно удовлетворени от инициираната от нас замяна, която е напълно съобразена със законовите условия до 1 януари 2027 всички уреди да бъдат наложително с отдалечено отчитане. “, сподели Боряна Колева, изпълнителен шеф на Нелбо АД.

Всички клиенти на Нелбо АД могат да ревизират изравнителните си сметки онлайн още през днешния ден през потребителския портал на компанията на client.nelbo.com. Порталът е наличен посредством регистрация. Дигиталният профил на клиентите дава опция за следене на потребената сила за три години обратно, достъп до месечните начисления, следене на средногодишните температури през отоплителните сезони, както и приемане на съобщение при приключване на  валидност на апарат и при генериране на документ в досието на парцела.

Изравнителните сметки в столицата ще бъдат разпратени и на хартия до 15 юли 2023 година Във Враца и Перник изравнителните сметки към този момент са предоставени и в разпечатан вид към клиентите на Нелбо. 

Срокът за рекламации по годишните изравнителни сметки за всички градове e 31 август 2023 г.

Клиентите, избрали услугата „ месечен доклад “, получават ежемесечно фактуриране на потреблението без потребност от изравнителна сметка.  

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР