Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за

...
Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за
Коментари Харесай

Държавата отваря конкурс за нови 400 линейки


Изготвя се нужната документи за оповестяване на публичната поръчка за доставка на 400 медицински транспортни средства с нужното съоръжение. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на днешния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС. " Моят предходник е декларирал, че това ще стане в края на 2019 година В резултат на ускорение на този развой от моя екип първите доставки ще стартират още в края на тази година ", уточни Ананиев.

Министерството планува осъществяването на огромен капиталов план по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 с съществена цел възобновяване и рационализация на сградния фонд и съоръжение в системата на незабавната помощ в цялата страна с общ бюджет 163,5 млн. лв.. Проектът включва 237 обекта от системата на незабавната помощ в цялата страна. Спешни отделения в 34 лечебни заведения, 27 центъра за незабавна здравна помощ в регионалните градове, 170 филиала за незабавна здравна помощ и 6 изнесени екипа отвън регионалните градове.

Ананиев увери, че центровете за незабавна здравна помощ разполагат с задоволително на брой коли за спешна помощ и здравно съоръжение, ситуирано в тях. Основните коли и здравно съоръжение към тях, с които се извършват повикванията за незабавна помощ, са закупени през 2007-2009 година 56 от тях са закупени в края на 2015 година и началото на 2016 година " В отчетите и анализите на шефовете на центровете за незабавна здравна помощ няма сигнали и индикации за риск за невероятно осъществяване на главната им активност. Отбелязва се забележителна обезценка, както на колите за спешна помощ, по този начин и на оборудването ", изясни отрасловият министър. Той добави, че годишно министерството обезпечава на центровете бюджет за поддържане на колите за спешна помощ и оборудването в положение за реализиране на активността им.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР