Изготвени са предложения за промени в процедурата за придобиване на

...
Изготвени са предложения за промени в процедурата за придобиване на
Коментари Харесай

Нова процедура за придобиване на българско гражданство

Изготвени са оферти за промени в процедурата за придобиване на българско поданство. Това сподели зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на взаимно съвещание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и публичен ред, и за надзор над службите по отношение на добитото и след това отнето българско поданство на съветския предприемач Сергей Андониев.

Той изясни, че част от предложенията е да се ревизират вложенията и дали такива са осъществени, както и дали би трябвало да бъдат подхванати дейности за лишаване на българското поданство, когато такива не на са направени.

" Направили сме оферти да може да се заявява от страна на претендентите по кое време и в какъв интервал от време са обитавали в други страни. Така ще можем да ревизираме дали лицата са свързани с осъществяване на незаконна активност ", изясни Красимир Ципов.

" Това ще усъвършенства процедурата. Ще ни даде информация за надлежно мнение по процедурите за придобиване на българско поданство ", сподели още зам.-министърът.

От ДАНС прецизираха, че Сергей Адониев не е получил българско поданство въз основата на осъществени вложения, а на преценката на министъра на правораздаването. Имало е желание за вложения, които на процедура не са осъществени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР