Изготвен е план, който трябва да бъде следван. Относно мерките

...
Изготвен е план, който трябва да бъде следван. Относно мерките
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Къпем се в море от ваксини

" Изготвен е проект, който би трябвало да бъде следван. Относно ограниченията - малко съм песимистичен. Когато имаме по-леки ограничения, те не се съблюдават. Не знам когато се наложат по-сериозни рестрикции, не знам до какъв брой биха се спазвали, тъй като през последните три-четири месеца огромен % от българското население живееше все едно няма пандемия. Очаквам повишение на заболеваемостта ". Това съобщи в студиото на " Денят стартира " доктор Николай Брънзалов - заместник-председател на УС на БЛС.

Според него четвъртата вълна няма да е толкоз сериозна и продължителна. Одобрява да се обезпечат безвъзмездни медикаменти за хората на гратис лекуване, само че акцентира, че не би трябвало да е единствено за болните от коронавирус. В момента новата вълна е настояща, а всевъзможен тип помощ към популацията, която може да бъде дадена, е добре пристигнала.

По думите му няма прецизен протокол за лекуване на болни пациенти от коронавирус, а в публично писмо е представен съответен антибиотик, който би трябвало да се употребява.

" Не бих споделил, че някой лобира, само че нещата са факт ", съобщи той.

Д-р Брънзалов отхвърли изказванието, че няма да се заплащат спомагателни пари на персонални лекари, отказващи обзор на пациенти.

" Няма да се дават 1000 лв.. Българското население знае доста добре, че тези 1000 лв. за работа във нездравословна среда, там където вероятно лекарят и експертът по здравни грижи е огромна вероятността да се срещне с ковид и той самия да заболее, от дълго време не са 100, а 250 лева и то тъкмо по гледище на заместник-министъра Петров ", посочи лекарят.

Той акцентира, че по този начин или другояче мед. експерти, които работят на първа линия не получават тези пари и прикани да не се вършат изказвания, предизвикващи напрежение.

" Аритметиката е доста елементарна. До момента знаем публично какъв брой са записаните случаи на болни наши съграждани с коронавирус. Знаем какъв брой от тях са минали през лечебни заведения. Ами всички останали, които са в пъти повече кой ги лекува? На тях всичките ли беше отказвана помощ, че съвсем да няма ден да не се обявява в обществото, че има отводи? ", сподели той.

Според лекаря казусът с имунизационната акция са фейсбук писаниците, затворените групи и другите истории, които хората четат и на които имат вяра. По думите му сега се " къпем в море от ваксини " и всеки, който пожелае, може да се имунизира, само че популацията не откликва.

" Основно се натъртва на това ние лекарите да имаме контакт и да убеждаваме хората, вършим го, само че това е незадоволително ", сподели доктор Брънзалов.

Според него образователната година би трябвало да стартира присъствено, защото мястото на децата е в учебно заведение. Подчерта, че всички нужни ограничения ще бъдат подхванати.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР