Изготвен е формуляр S2 за покриване на разходите по лечението

...
Изготвен е формуляр S2 за покриване на разходите по лечението
Коментари Харесай

18-годишната Мила Зархулева ще се лекува в чужбина

Изготвен е формуляр S2 за покриване на разноските по лекуването в чужбина на 18-годишната Мила Зархулева. Това оповестиха от пресцентъра на НЗОК във връзка със запитвания по отношение на постъпили на 27 август 2019 година в Централното ръководство на Националната здравноосигурителна каса заявителни документи от пациентката Мила.

От институцията е направен формуляр S2 за лекуване в чужбина, в тази ситуация Германия.

"Този документ покрива напълно разноските по офертата, показана от лечебното заведение ", показват от НЗОК.

"Днес, като Областен шеф, одобрих в кабинета си бащата и съученичката на пловдивчанката Мила Зархулева, която е болна от Лимфом на Ходжкин.

Съобщих им положителната вест, че средствата, нужни за лекуването на 18-годишното момиче са обезпечени, с помощта на бързата интервенция на премиера. Бойко Борисов (Boyko Borissov) персонално се ангажира с обезпечаването на нужните 35 хиляди евро, с които да продължи предложеното от болничното заведение в Германия 3-месечно лекуване. Той пое ангажимент да спомага по въпроса предходната седмица по време на визитата си в Пловдив. Тогава съученици на Мила, които организираха акция за събиране на нужните пари за лекуване, разговаряха с премиера.

Мила учи в пловдивската Национална Търговска Гимназия и й следва да бъде абитуриентка. Съучениците, учителката по счетоводство Рени Николова, близки и другари на момичето проведоха няколко акции за набиране на дарения, само че те не бяха задоволителни.

По време на срещата ни през днешния ден, приятелката на Мила - Симона Станева - беседва по телефона и персонално благодари на министър-председателя Борисов за оказаната помощ. Всички дружно се надяваме на бързото и цялостно възобновяване на Мила ", написа в пост във "Фейсбук " регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров.

Премиерът също показа поста на Димитров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР