Изгоряло е реле, заради което е спрял да действа автопилотът

...
Изгоряло е реле, заради което е спрял да действа автопилотът
Коментари Харесай

Обяснение за аварийното кацане на самолет на Turkish Airlines на Летище София - това ли е всичко?

Изгоряло е реле, поради което е спрял да работи автопилотът на правилия полет ТК1030 от София за Истанбул аероплан. Това е повода да се стигне до спешно кацане в нощта на 06.02 - 07.02.22 на Летище София, за което първо писа Actualno.com, твърди Христо Христов, ръководител на Управителния съвет на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния воден и железопътен превоз.

" Връща се, каца обикновено, тъй като това се ръководи на ръка. При политане и кацане самолетът се ръководи не на компютър и каца обикновено ", изяснява Христов пред БНР.
Десетки пострадаха поради турбуленция (ВИДЕО+СНИМКИ)
29 души пострадаха при мощна турбуленция по време полет на самолетна компания Turkish Airlines от Истанбул за Ню Йорк, оповестява телевизия NBC...
Прочети повече
Обяснението на Христов обаче не съответствува с общоизвестни данни, проверими в уеб сайтове като Flight Radar, а точно - че самолетът не съумял да набере задоволително височина. За това свидетелстват и пасажери на борда на машината. Дали изгубването на автопилота може да е причина за това, е механически въпрос. Отделен въпрос е и какъв е бил техническият проблем, поради който самолетът в началото съвсем е стигнал до пистата и е бил върнат назад, като е прокиснал над час и половина за отстраняването му и по-късно е изхвърчал, с цел да се стигне до спешното кацане.

Припомняме, че пред Actualno.com от РВД разясниха, че " водачът е заявил подготвеност да излети, само че по-късно е докладвал " усложнен надзор за ръководство на самолета ".

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР