Изгонването на руските дипломати беше поводът да излезем с тази

...
Изгонването на руските дипломати беше поводът да излезем с тази
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Изслушването на ДАНС не промени мнението на БСП

" Изгонването на съветските дипломати беше мотивът да излезем с тази позиция и нищо не се е трансформирало. Затова и като един от причините за нея поставихме нашето предпочитание да се организира в пленарна зала закрито съвещание, на което да бъдат изслушани министър председателят и ръководителят на ДАНС. Впоследствие наличието беше разширено с ръководителите на другите секрети служби. И, за жалост, нищо от чуването не промени нашето чувство и виждане, че то е било взето в огромна степен еднолично. Това е нещо невиждано, което за първи път се случва в дипломатическата история. Едно такова деяние несъмнено ще бъде с тежки и съществени последствия във външната политика и изобщо в политиката в България. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия във връзка позицията на социалистите за прекъсване на договарянията с " Продължаваме промяната ", до момента в който те не трансформират своя претендент за министър-председател. Зафиров акцентира, че няма законно съвещание на Министерски съвет, на което да е обсъждана тематиката за изпъждане на съветски дипломати.
" Все отново нещо значимо стана ясно от чуването, което е детайл от тази междуинституционална връзка и престрелка, която се получи в последните седмици. Все отново на това чуване се разбра, че президентстката институция е известена за хода на тези събития, защото на Съвета по национална сигурност към Министерски съвет, на който са обсъждани реципрочните ограничения и отношението към съветските дипломати, са участвали двама представители на президентството ", сподели още Зафиров.
" Стана ясно още, че приказваме за два разнообразни члена на Виенската спогодба. Единият, който визира дейности, несъвместими с дипломатическия статут, и другият - този за реципрочността. Разбираемо е, че най-малко във връзка с реципрочността тези, за които е потвърдено, че по някакъв метод са нарушавали своя дипломатически статут, към тях методът би трябвало да е еднопосочен и явен. Но за другите лица не стана ясно каква е нуждата от тъкмо такова деяние и сами разбирате, че тези бомбастични заглавия, че България гони 70 съветски шпиони, са доста тежък удар по имиджа на страната ", добави Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР