Изгонването на двама руски дипломати от Гърция е неоснователно и

...
Изгонването на двама руски дипломати от Гърция е неоснователно и
Коментари Харесай

Русия скочи: САЩ стоят зад изгонването на руски дипломати от Гърция

Изгонването на двама съветски дипломати от Гърция е безпричинно и може съществено да навреди на двустранните връзки. Това оповестиха от съветското външно министерство, представени от съветските медии.

" Вашингтон... стои зад антируското решение на държавното управление на Гърция ", се акцентира в изказването на съветското външно ведомство.

Оттам прибавиха, че гръцката страна не била предоставила никакво опрощение за експулсирането на съветските дипломати от Гърция, наблягайки, че Москва преглежда случая като безусловно неоснователен.

" Разглеждаме тези дейности като безусловно неразумни, непотвърдени от обстоятелствата на гръцката страна, което опонира на естеството на нашите двустранни връзки и е в положение да провокира съществени вреди ", допълват съветските управляващи.

От съветското външно министерство означиха, че са привикали гръцкия дипломат в Москва, с цел да стачкуват против експулсирането на двама съветски дипломати от Атина.

По-рано този месец гръцкият в. " Катимерини " заяви, че Гърция изгонила двама съветски дипломати и е забранила на още двама да влизат в страната поради подривни дейности против националната сигурност на страната.

Москва даде обещание да даде взаимен отговор на експулсирането на съветските дипломати от Гърция.

По-рано през днешния ден от Държавния департамент на Съединени американски щати приветстваха решението на Гърция да изгони съветските дипломати, които са упрекнати във финансирането на организации, които стачкуват против съглашението за името на Македония, подписано от Атина и Скопие през предишния месец.

" Ние поддържаме Гърция, която пази суверенитета си. Русия би трябвало да приключи дестабилизиращото си държание ", настоя говорителката на Държавния департамент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР