Изгодно ли е да зареждаме гориво в съседните държави, показа

...
Изгодно ли е да зареждаме гориво в съседните държави, показа
Коментари Харесай

Къде е най-изгодно да заредим гориво

Изгодно ли е да зареждаме гориво в прилежащите страни, сподели инспекция на pariteni.bg. Цената на дизела е по-ниска в Северна Македония по отношение на тази у нас, демонстрират данни на уеб страницата fuelo.net.

Разликата не е дребна – 21 стотинки за литър. У нас дизеловото гориво по бензиностанциите върви приблизително по 2,73 лв. за литър, до момента в който у съседите се продава по 2,52 лева за литър. Цените на най-масовия бензин А95 обаче са идентични у нас и в Северна Македония – 2,56 лв. за литър.

По нашите бензиностанции обаче цената на пропан бутан е много по-ниска – 1,18 лв. за литър, до момента в който съседите зареждат върху 1,60 лв. за литър. 

Далеч под нашите обаче са цените в Турция. Там литър бензин А95 се продава по 2 лв., дизелът върви по 1,97 лв., а пропан бутанът – 1,06 лв..
 
В Сърбия бензинът е много по-скъп от този у нас – 2,91 лв. за литър, дизелът върви по 3,22 лв. за л, а пропан бутанът – 1,72 лв. за литър.

Идва ли ново повишаване на горивата

Румъния колите на газ зареждат против 1,46 лв. за л, цената на бензин А95 е 2,63 лв. за л, а на дизела – 2,85 лв. за л.
 istock istock
1,20 лв. повече за литър бензин заплащат гърците от нас. Там най-масовият коства 3,74 лв. за литър. С 1,40 лв. от горната страна е цената на дизела, като при съседите се продава по 3,30 лв. за л. С близо 80 стотинки на литър по-висока е цената и на пропан бутана в Гърция от нашата и той върви по 1,96 лв. за литър.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР