Изглежда танцуващата докторка Неделя Щонова, която във вторник грабна купата

...
Изглежда танцуващата докторка Неделя Щонова, която във вторник грабна купата
Коментари Харесай

Д-р Неделя Щонова станала първата „Мис Пловдив“

Изглежда танцуващата докторка Неделя Щонова, която във вторник сграбчи купата от „ Денсинг Старс “ със скандал, от много време си пада повече по шоубизнеса, в сравнение с по медицината.

Факт е, че малко на брой са тези, които могат да се похвалят, че са се лекували при невроложката, само че пък за сметка на това не от през вчерашния ден печели аплодисменти на всевъзможни подиуми, а купата от шоуто на bTV ще съхранява паралелно с короната си от конкурс за хубост.

 

В зората на демокрацията бъдещата кралица на бала става първата Мис Пловдив в актуалната история на Града под тепетата, където е родена. Рядко приказва за тази си победа, защото съгласно изказванията й пречела в персонален проект, а и също така държала да наподобява по-скоро интелигентна, в сравнение с красива в очите на хората.

 

Преди да се прочуе обаче, бъдещата докторка прави опит да стане известна с външния си тип. Младата девойка взема решение да се яви на конкурс за хубост, а по-късно твърди, че го е направила на смешка. Нищо чудно в този ред на мисли след време да твърди същото и за успеха в „ Денсинг Старс “.

 

Конкурси от подобен вид в Пловдив са правени преди Втората международна война, само че затихват през време на соца, с цел да изригнат още веднъж след демокрацията през 90-те години на предишния век. Неделя, която по това време избира да я назовават Нели, взема решение да премери сили и сексапил с останалите девойки под тепетата и печели.

 

Така името й бива записано в историята като носителка на първата корона на Мис Пловдив. Това е голямо самопризнание за външния тип на всяка млада дама, защото дамите в града от много време се славят като едни от най-забележителните в страната.

 

Оказва се, че короната на най-красивата пловдивчанка не е по никакъв начин лека. Макар че никой не я

е карал принудително да се яви на състезанието, а е отишла там по свое лично предпочитание, за докторката било мъчно да одобри купата си, защото считала, че може да смъкна реномето й. Много желала преди всичко да я възприемат като интелигентна и едвам по-късно като красива жена, а короната навежда на мисълта, че външният тип е приоритет.

 

„ В професионален проект купата на Мис Пловдив не ми е пречила, само че в персонален... по-скоро да. Защото по някаква не напълно известна за мен причина, откакто станах първата Мис Пловдив, нещо от моята вътрешна същина влезе в неспирна конкуренция с визията ми, пейзажа извън. Аз постоянно желаех да бъда повече интелигентна, в сравнение с красива, това ми се фиксира като някакъв комплекс “, споделя след време тв водещата.

 

Възможно е точно този комплекс да я е тласнал към всички специализации, които след това прави, до момента в който стане една от най-добре образованите дами у нас. Освен че е приключила медицина и има компетентност по неврология, тя е специализирала аналитична психотерапия в Ню Йорк и Париж, член е на Нюйоркската академия на науките, от години е създател и водещ на медицински рубрики и излъчвания, написа публикации в здравно списание и е съавтор на управлението за брачно консултиране дружно с проф. Румен Стаматов.

 

Сърцето й обаче явно остава на сцената. Не са доста хората, които са се радвали на медицински грижи от страна на красивата някогашна Мис Пловдив. Тя постоянно е предпочитала да се изявява пред камера и аудитория, а не в лекарски кабинет. Преди да стане водеща в Би Ти Ви, води предаване в кабеларката „ Евроком Пловдив “ и даже печели интернационалните награди със собствен филм с здравна тема. Ръководи йога студио, опитва се като певица, даже има личен музикален албум с кавъри на песни на Глория, Гейнър и Шер.

 

Покрай „ Денсинг Старс “ нашумя фактът, че свири и на пиано, а преди 4 години записа своя авторска ария. Заглавието е „ Бъди Икар в орис на бис “. Докторката сама е композирала музиката и е написала текста към парчето. Тя има и книга с разкази – изобщо активността й е всеобхватна и най-често е обвързвана по-скоро с шоуто, в сравнение с с медицината. Като се вземе поради, че огромната й фантазия е била да стане балерина, а не крие, че е станала лекарка, с цел да сбъдне фантазията на родителите си за нея, е елементарно обяснимо за какво лекарката се хвърля с такава пристрастеност да става кралица на бала в „ Денсинг Старс “.

На 53-годишна възраст тя най-сетне съумява да реализира огромната си фантазия – да танцува пред аудитория.

 

С каквото и да се занимава, Щонова до през днешния ден почтено пази своята купа за хубост. Тя е споделяла, че пази роклята от първата си среща със своя брачен партньор, когато е единствено на 20 години. Дрехата била много тясна и впита в тялото, описа лекарката преди време. Често я облича, с цел да са види по какъв начин й седи. Ако забележи, че стартира да й отеснява, незабавно ограничавала храната и ускорява физическата интензивност. По този метод за над 30 години, откогато се познава със своя обичан, тя не е качила и сантиметър върху идеалните си форми.

Инфо: Уикенд

Тагове: доктор Неделя Щонова Денсинг старс „ Мис Пловдив “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР