Изглежда има два случая на коронавирус в Плевен и Габрово.

...
Изглежда има два случая на коронавирус в Плевен и Габрово.
Коментари Харесай

Два случая на коронавирус в България?

Изглежда има два случая на ковид в Плевен и Габрово. Става въпрос за мъж - в Плевен, и жена - в Габрово. Това съобщи началникът на Националния щаб за ковид и шеф на ВМА генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Създава се обстановка, в която би трябвало да действаме при пациенти с ковид, добави Мутафчийски. И все пак той съобщи, че ще има нови проби, с цел да има удостоверение. Ще има обаче определяне на контактни лица, а Министерство на вътрешните работи ще откри местоживеенето на контактните лица и всички, които са контактували, ще им бъдат взети проби.
Припомняме, че на постоянния брифинг в 17:00 часа на 7 март (редовните брифинги са заран в 8:00 часа и по здрач в 17:00 часа), Мутафчийски заяви, че има 4 съмнителни проби за ковид. Той посочи, че се вършат повторни проби и междулабораторен разбор. Мутафчийски добави и, че това не се случва за пръв път - имало и предходни случаи, по тази причина се правел междулабораторен разбор.
От думите на проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, стана ясно, че приказваме за лежащо заболели, със заболяване на белите дробове. Кантарджиев посочи, че. Ще има нов тест, в Националната референтна лаборатория и резултатът ще е явен рано сутринта.
Кантарджиев посочи, че и двамата пациенти са към този момент в положително положение! А националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев съобщи, че двамата пациенти не отговаряли доста на профила на заболели от ковид. Мъжът от Плевен имал открити дотук три контактни лица - в фамилията, а дамата - един контактен. Отделенията в лечебните заведения, където са двамата заболели, към този момент са под карантина и няма да одобряват нови заболели.
В петък, 6 март, на постоянния утринен брифинг Мутафчийски разгласи нови ограничения що се отнася до провеждането на спортни събития в България. Какви са изключителните ограничения, научете тук!
На телефонен номер 02 807 87 57 можете да получите информация за ковид от лекар-епидемиолог.
Още: НА ЖИВО: " Последна информация и всичко за ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР