Изглежда Европейският съюз се умори да се бори с наличието

...
Изглежда Европейският съюз се умори да се бори с наличието
Коментари Харесай

Санкциите срещу руския нефт стигнаха до абсурд

Изглежда Европейският съюз се умори да се бори с съществуването на съветски нефт в разнообразни смеси. Сега, преди формалното въвеждане на ембарго върху доставките от Руската федерация, вносителите се поучават да посочат точния състав на доставяните първични материали. Но, както знаете, предприемачите не постоянно се вслушват в препоръките.

В сряда Официалният вестник на Европейски Съюз разгласява искане към локалните компании вносители да включат в договорите си уговорка за неналичието на съветски нефт в доставките, в това число в разнообразни смеси. Въпреки това експортьорите в този случай носят договорна отговорност за всички погрешни изказвания.

Практиката за продажба на смеси няма да отиде на никое място

В документа се акцентира, че „ икономическите оператори, участващи във вноса на недопечен нефт и/или рафинирани артикули, се поучават да подхващат всички нужни ограничения за надлежна инспекция, с цел да подсигуряват, че суровият нефт, предмет на наказания против Русия, не се внася, даже в случай че е разбъркан с по-голяма част от нефт с генезис от трета страна и да потвърдят, че това е по този начин, с изключение на в случаите, когато точният дял на продукта с генезис отвън Русия не може да бъде ясно демонстриран на националните органи на държавата-членка. “

Предлага се това да става благодарение на документи за произхода на нефта, както и благодарение на химически разбори.

Колкото и да е парадоксално, макар много неуместния темперамент на рекомендацията, тя е по-скоро облекчение, в сравнение с като усилване на глобите.

Всъщност Европейски Съюз дава " малка врата " за продажбата на разнообразни смеси от нефт. В същото време самата рекомендация, защото няма формален темперамент, за момента не може да бъде изпълнена.

Станислав Митрахович, специалист във Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация и Фонда за национална енергийна сигурност, означи, че до 5 декември 2022 година, датата на цялостна възбрана за импорт на съветски нефт, някои вносители могат просто да пренебрегват такива „ препоръки “. Е, към момента не е известно по какъв начин ще се реализира контролът върху петрола и състава на смесите след въвеждането на ембаргото.

„ Мисля, че всичко ще се случи според от това по какъв начин самите европейци ще гледат на личните си правила: деликатно или през просото ", счита той.

" Ако наблюдават деликатно, евентуално могат да основат специфична система за надзор. Например, в случай че танкер е натоварил нефт, само че няма удостоверение, че не е съветски, и просто няма да го пуснат. Въпреки че най-вероятно петролът от Руската федерация ще влезе на европейския пазар даже след 5 декември. В противоположен случай ще бъде преориентиран към други райони на света “, сподели той пред Эксперт.

В същото време практиката на продажба на смеси не постоянно е преференциална за съветските петролни компании, счита Станислав Митрахович.

За да може горивото от Руската федерация да се смеси с други сортове, експортьорите би трябвало да извършат спомагателни операции и да платят на медиатори.

„ Такава интервенция обаче може да бъде осъществена. Като образец, не беше допустимо да се „ удуши “ изцяло иранският нефт, той се доставя някъде ", продължава специалистът.

" Трудно е да се каже дали ирански нефт влиза на европейския пазар, никой не го признава публично, косвените способи за разбор са приблизителни “, акцентира той.

Станислав Митрахович подсети, че в случай че европейските вносители не се съобразят с рекомендацията на Европейски Съюз, ще има и самосанкциониране на търговците.

„ Търговско сдружение или негово поделение може да не употребява съветски нефт, а да употребява примес с неговото наличие. Но заради публичен напън същият Shell, да вземем за пример, изостави тази процедура, макар че в действителност не нарушаваше нищо ", изяснява Митрахович.

" От друга страна, сходна самодейност може елементарно да бъде възприета от други компании, които не са под такова наблюдаване “, заключи той.

Европейски Съюз облекчава хватката на глобите

В същото време Игор Юшков, водещ анализатор във Фонда за национална енергийна сигурност и специалист във Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация, напомни, че изказванията на Европейски Съюз, че ще бъде неразрешено да се внася съветски нефт като част от сместа имаше и преди.

Тогава европейските управляващи твърдяха, че смесването на няколко сорта няма да се трансформира във „ малка врата “ за вносителите, само че такава скица към момента се употребява. Пример е „ латвийската примес “, която включваше до 49% съветски нефт и 51% друго (най-често норвежко) гориво.

Сега, счита специалистът, се усеща, че Европейски Съюз ненапълно смекчава жегата и прецизира, че сместа ще бъде неразрешена за продажба, в случай че в документите не е посочен процентът на потребления съветски нефт.

„ Ако обаче съветският нефт е разбъркан, тогава е посочено, че има дял, тогава, надлежно, танкерът може да бъде разтоварен, оставяйки „ съветската “ част от товара на борда въз основа на посочения размер ", изяснява той.

" И до известна степен това даже е състрадание, тъй като по-рано в Европейски Съюз споделиха, че в случай че влезе най-малко капка съветски нефт, тогава е невероятно да се продаде сместа “, сподели още специалистът, добавяйки, че най-вероятно същото ще се отнася за други петролни артикули.правило.

Игор Юшков е сигурен, че съставът на сместа ще бъде обяснен извънредно по документи.

„ Разбира се, никой няма да прави разбори, тъй като всеки танкер би трябвало да има съпътстващи документи ", твърди Юшков.

" Ако намерите неточност, можете, несъмнено, изцяло да установите от кое място и от кое място идва. Да, фирмите ще носят отговорност, само че в действителност те просто са наплашени с вторични наказания. И считат да им вменят точно нарушаване на режима на наказания, разпръсквайки санкции “, акцентира той.

Така Европейски Съюз в действителност разчита на обстоятелството, че вносителите ще се опасяват от опцията да бъдат хванати да купуват съветски нефт и че санкциите на регулаторите ще бъдат по-високи от приходите от продажбата на първични материали от Руската федерация.

„ И тук в действителност се свежда до напъните на европейците. Разбира се, част от съветския нефт отново ще влезе на пазара, те просто ще фалшифицират документи ", изясни той.

" Този, който към този момент се е занимавал с какви ли не подсанкции и контрабанда, ще продължи да го прави. Просто ще го подреди по друг метод. В танкера има 100% съветски първични материали и той ще уточни в документите, че 1% е всичко “, заключи специалистът.

Остава въпросът дали Европа е подготвена за ответен стопански удар, който ще бъде нанесен даже не от Русия, а от конюнктурата на международния пазар.

Въпреки обстоятелството, че откакто загуби европейски купувачи, Руската федерация евентуално ще завоюва по-малко от петрола, в сравнение с би могла, ембаргото ще докара до по-нататъшно нарастване на цените на този тип суровина за европейците.

Отказвайки да внася от Русия, Европейски Съюз ще изтегли Близкия изток и африканските производители на нефт, а доставките от Руската федерация най-сетне ще бъдат пренасочени към Азия.

Русия ще получи нови пазари, които по принцип към този момент са интензивно създадени през последните няколко месеца, Европейски Съюз ще получи най-сложните вериги за доставки от не доста оптимални източници. Но както се споделя, " смесеният войник " заплаща два пъти.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР