Изглежда доста екзотични идеи се раждат в последните часове, част

...
Изглежда доста екзотични идеи се раждат в последните часове, част
Коментари Харесай

Нинова: Днес беше ужасен ден, но утре в 9.15 ще намерим изход

Изглежда много екзотични хрумвания се раждат в последните часове, част от които ми се костват на ръба на конституцията. Това съобщи пред bTV ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка концепцията Народното събрание да се ръководи на ротационен принцип, т.е. Росен Желязков и Никола Минчев да се редуват.

Тази концепция се появи, след невиждания първи ден на 48-то Народно заседание, след който не беше определен ръководител.

" Ужасен ден. Тежък удар по парламентарната народна власт. Днес не кофа, бидон с масло изляхме в огъня на тези, които желаят многопартийната система да спре да действа, парламентарната демокрацията да спре да действа и да преминем към еднолично ръководство “, съобщи тя.

" ГЕРБ в последните седмици след изборите непрекъснато предлагаха на Политическа партия да вършат държавно управление. Когато получиха отвод, през днешния ден внезапно смениха звук " “, сподели тя.

" Движение за права и свободи нормално са поредна партия. В началото поддържаха претендента на ГЕРБ, като видяха че това не става, издигнаха собствен претендент. Нещо непривично ".

Нинова напомни, че единствено преди дни партиите са разговаряли между тях. " Ние седяхме на една маса – Движение за права и свободи, ГЕРБ, Политическа партия и ние, и водихме логичен диалог. Днес всичко това се взриви ", разяснява тя.

" Народът няма да ни елементарни, в случай че не потръгне Народното събрание. Вие разбирате, че ние сме в подобен капан, че той може въобще да не тръгне, сподели Нинова.

Тя разкри, че на следващия ден в 9.15 ч. в Народното събрание ще има среща на водачите на парламентарните групи, с цел да се позволи казусът с избор на ръководител на Народното събрание. " Трябва да намерим излаз. Ще намерим излаз. Обратното е извънредно ", сподели тя и добави, че съществува заплаха от прекосяване към друга форма на ръководство.

Попитана дали е оптимист, че председателската среща на следващия ден ще откри излаз, тя отговори: " Да, мисля, че ще се опитаме да намерим решение ".

Относно образуването на държавно управление Нинова съобщи: " Трябва безусловно съществено и желязно болшинство за решение на значимите неща ". Засега, обаче, тя не вижда такова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР