Изглежда, че въпреки огромния си бюджет Аватар 2 не се

...
Изглежда, че въпреки огромния си бюджет Аватар 2 не се
Коментари Харесай

Първите резултати от боксофиса на Avatar 2 - неочакван прова...

Изглежда, че макар големия си бюджет " Аватар 2 " не се показва добре в боксофиса. За страдание на режисьора Джеймс Камерън, който самичък отхвърли да участва на премиерата. Прогнозите сочат, че филмът може да не се показа добре по отношение на неуместната си цена от милиард $, избрана от самия Камерън, което слага под подозрение бъдещето на франчайза. По данни на Deadline филмът е събрал едвам 53 млн. $ в деня на премиерата.

За информация, предходният празничен филм на Disney, " Spider-Man: No Way Home ", събра 121,9 млн. $ в деня на премиерата, поставяйки върхове като втория по величина боксофис за всички времена, следвайки единствено различен филм на Disney, " Avengers: Endgame ".

Джеймс Камерън направи обществени мнения по отношение на нуждата " Avatar 2 " да надмине тези филми, с цел да си възвърне парите. Макар че филмът може да продължи да събира забележителна част от бюджета си назад в чужбина, няма по какъв начин да се знае какъв резултат ще има това върху плануваните продължения.

Deadline също по този начин бърза да означи, че филмите с големи министър председатели постоянно са обречени на внезапен спад при идващите прожекции, като отбелязва, че " No Way Home " е понижен с 68% през втория си уикенд, което значи, че " Avatar 2 " въпреки всичко може да възвърне парите си, единствено че постепенно в продължение на няколко уикенда.

Все отново надминава своя предходник, защото първата новаторска част от поредицата " Avatar " събра 27 млн. $ в деня на премиерата. Разбира се, това са 27 млн. $ от 2009 година, в кинопространство, което доста се различаваше от това, в което се намираме в този момент.

Въпреки че " Avatar 2 " не реализира положителни резултати в боксофиса, образният театър наподобява притегля аудитория, тъй като в доста кина билетите са изчерпани, а в някои от тях са останали места единствено за среднощните прожекции. Може би част от виновността за това е в продължителността на кино лентата, която е повече от 3 часа, което лимитира опциите на кината за многократни прожекции една след друга.

В допълнение към тези данни множеството фенове желаят да видят кино лентата в първокласни формати, като Screen X, MX4D и PLF 3D, с цел да реализиран допустимо най-високо качество на гледане.

По този метод наподобява, че Джеймс Камерън би трябвало да е съвсем признателен за спада в продажбите, тъй като може би е направил " Avatar 2 " подобен театър, че елементарните кинопрожекции просто не стигат. Освен това премиерните мнения полемиките в обществените мрежи наподобяват преобладаващо позитивни, което обезпечава незабавна противоположна връзка в действително време за цялостното качество на кино лентата отвън зрелището.

Дори и филмът да не успее да си върне парите през премиерния уикенд, едно произведение на изкуството от подобен мащаб може да продължи да бъде финансово преференциално за години напред.

" Аватар 2 " може да се окаже поучителна история, не по-различна от " Икар ". Дали Джеймс Камерън е летял прекомерно покрай слънцето, когато е решил да направи филм с напреднала технология, чието основаване е траяло 13 години? Само времето ще покаже. Филмът към този момент е разполагаем в кината, в случай че съумеете да се сдобиете с билет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР