Изглежда, че темата, за която всеки напоследък говори е дигиталната

...
Изглежда, че темата, за която всеки напоследък говори е дигиталната
Коментари Харесай

Седем лесни начина да направите общуването в приложения за комуникация още по-сигурно

Изглежда, че тематиката, за която всеки в последно време приказва е цифровата сигурност и има напълно основателна причина за това. Около 2,8 милиарда души по целия свят са употребявали приложения за известия през 2020 година и се чака този брой да нарасне до над 3 милиарда до 2022 година Тъй като от ден на ден разчитаме на цифровите връзки, от значително значение е да защитим персоналните си данни, което постоянно може да наподобява като сложна задача, изпълнена с объркващи термини и комплицирани настройки.

Преди да изхвърлите телефона си и да избягате на уединен остров без електроника, има и някои положителни вести. Съществуват елементарни ограничения, които можете да предприемете бързо и елементарно, с цел да подобрите сигурността си. Помолихме специалистите от Viber да споделят най-практичните си препоръки за цифровата сигурност и ето какво предложиха те:
Използвайте криптиране „ от край до край “
Не желаете никой, с изключение на получателите на вашите известия, да ги прочетат и виждат, нали? Това предлага криптирането „ от край до край “. С него всяко персонално известие или колективен чат, което изпращате, и всяко персонално позвъняване, което осъществявате, не могат да бъдат налични за никого, с изключение на за получателите. Някои приложения, като Viber, имат задействано криптиране „ от край до край “ по дифолт, до момента в който при други би трябвало да стартирате съответен предпазен чат или да включите криптиране в настройки си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР