Изглежда, че руската армия е успяла да унищожи най-скъпата оръжейна

...
Изглежда, че руската армия е успяла да унищожи най-скъпата оръжейна
Коментари Харесай

“Милиони долари напразно”. Киев изложи съюзниците си

Изглежда, че съветската войска е съумяла да унищожи най-скъпата оръжейна система, която Киев е получил от НАТО. Министерството на защитата заяви за провалянето на американската система за противовъздушна защита “Пейтриът ”. Това е прието и в Съединени американски щати. Вярно, не изцяло. За случилото се в Киев - в материала..

Въздушна засада

Тези фрагменти обиколиха обществените мрежи: градът през нощта - и най-малко 30 изстрелвания на зенитни ракети " Пейтриът " за по-малко от две минути и половина. Повечето от боеприпасите се издигат, само че два се отклоняват и отлитат някъде в жилищен регион. В края на видеото ясно се вижда по какъв начин там, откъдето са изстреляни ракетите, се чуват няколко мощни детонации.

Както обявиха във вторник в съветското министерство на защитата, това е ударът на " Кинжал ".

" Благодарение на скоростта " Кинжал " ненадейно удари американската система за Противовъздушна отбрана от въздушна засада - бойните екипажи не можаха да създадат нищо, с цел да защитят зенитните системи ", акцентира осведомен източник. " Кинжалите " доближават военни уреди на територията на Украйна за няколко минути. Затова и цели като системите за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ” нямат време да трансформират позицията си след пукотевица или презареждане.

Ударът е нанесен от високоскоростен изтребител-прехващач МиГ-31К, към този момент единственият притежател на хиперзвукови аеробалистични ракети. Това обаче беше предшествано от огромна интервенция на Върховен касационен съд и Военноморски сили, която претрупа украинската Противовъздушна отбрана с “Геран ”, “Калибър ” и примамки. Когато " Кинжалът " влезе в игра, батарията беше в развой на презареждане и беше на практика беззащитна.

Източникът не прецизира какво тъкмо е унищожила хиперзвуковата ракета - пускови установки, радари или транспортни средства за конвой. Министерството на защитата на Украйна отхвърли да разяснява тази информация.

На собствен ред “Ройтерс ”, базирайки се на двама американски чиновници, оповестява, че системата за Противовъздушна отбрана " евентуално " е била съществено развалена. В момента се създава способ за изнасянето й на Запад за ремонт.

В същото време главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни продължава да твърди, че силите на Противовъздушна отбрана са свалили цели шест „ Кинжала “.

" Трудно е да се прихване "

„ Може да се каже, че с цената на личния си живот цяла батарея от скъпата система за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ” унищожи една ракета “, разяснява военният специалист Алексей Леонков, “Дали от нелепост, или от безизходност, се разпръскват лъжите за митично заличаване на " Кинжал ". Всички ресурси от системи за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ” се изчерпят за една нощ, в случай че украинските военни продължат да заменят батареите на тези американски системи против съветски хиперзвукови ракети ”, добавя той.

“Патриотите ” не са способни да смъкват хиперзвукови оръжия, изяснява той. Радарът не може да наблюдава такава цел заради ограничаването за прехващане на обекти до три пъти скоростта на звука. При прехващане в гонене противоракетата би трябвало да лети веднъж и половина по-бързо от " Кинжал ".

Експертът напомни, че по-рано в Съединени американски щати са извършени тествания за прехващане на хиперзвукови цели с морския аналог на “Пейтриът ” в системата за ПРО “Иджис ”. Оказа се, че за прехващане на хиперзвукови цели са нужни доста ракети - от 50 или повече. Пентагонът последователно стига до извода, че обезпечената отбрана против сходни оръжия е кардинално невъзможна. И в тази област американците доста изостават от Русия и Китай.

Логистиката под офанзива

Атаката против батареята е част от поредицата мощни въздушни и ракетни удари, нанесени от съветската авиация и флот през последните дни против обекти на военната инфраструктура. Особено внимание е отделено на основната логистична линия на ВСУ Лвов-Тернопол-Хмелницки. Във въздуха се вдигтат хранилища с муниции и съоръжение, предопределени за готвеното пълномащабно нахлуване.

Залозите в този момент са извънредно високи. Западните страни и украинските управляващи чакат триумф. В противоположен случай, което към този момент не се крие в Америка и Европа, съдружниците ще спрат помощта.

Унищожаването или даже повреждането на американската система за Противовъздушна отбрана е сериозен удар върху тяхната решителност да доставят съвременни технологии в зоната на спора. И е мъчно да се измисли по-лоша реклама особено за “Пейтриът ” на международните оръжейни пазари.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР