Изглежда, че работата по следващия голям хит на Rockstar Games

...
Изглежда, че работата по следващия голям хит на Rockstar Games
Коментари Харесай

Разработчици в Rockstar са срещу задължителното връщане в офисите

Изглежда, че работата по идващия огромен шлагер на Rockstar Games навлиза в същинската си фаза. Това е и повода, заради която управлението на студиото задължи завръщане в офиса. На цялостна работна седмица. Това обаче не се харесва на част от разработчиците и те не го крият, предава IGN.

По-рано този месец Rockstar Games уведомяват чиновниците си, че би трябвало да се върнат към пълностоен, присъствен режим на работа. Причината за това е, че студиото би трябвало да приключи работата по GTA 6 на равнището, което те желаят. Освен това, това би предотвратило възможни утечки, на които към този момент станахме очевидци. Играта се създава главно в Rockstar North, ситуиран в шотландския Единбург.

Преди дни Профсъюзът на самостоятелните служащи на Обединеното кралство, който показва гейм разработчиците са разкритикували остро компанията. Освен това организацията показва изказвания от сегашни чиновници в Rockstar Games, които показват страха за здравето и благополучието си, в случай че се завърнат в офиса.

Профсъюзната организация цитира също петиция, подписана от 170 чиновници на Rockstar, в която те се опълчват на наложителното завръщане в офиса. Според тях Rockstar са нарушили своето заричане и показват терзанието си от вероятните отрицателни последствия. И въпреки и да са дали обещание, че няма да вършат наложителна петдневната присъствена работна седмица, Rockstar са създали точно това. Компанията също е отказала какъвто и да е разговор по тематиката със чиновниците, настояват от профсъюза. Очаква се опцията за отдалечена работа да се приключи в средата на април.

Освен терзания по отношение на опасности за здравето и благополучието им, доста чиновници се опасяват и от друго.

„ Както нормално нямаше никаква връзка с нас: хората, които са наранени най-вече от тези политики. Едно от терзанията ми е, че ще бъда длъжен да работя до късно в офиса, с цел да подкрепям връзка с световните екипи. Това ще значи пропуснато време със фамилията. Запознат съм също по този начин, че има сътрудници със здравни проблеми, които ще им попречат да се върнат в офиса. И те се намират в този момент в невъзможност “, написа един от разработчиците.

Конкретно Rockstar имат печална популярност по отношение на работната нравственос, налагана в компанията. Не единствено при създаването на GTA игрите, само че и при последния RDR 2, се появиха ужасяващи истории за това на което са били подложени чиновниците на студиото. След появяването на тези разкази преди няколко години Rockstar дават обещание това да не се случва към този момент. Но доста от чиновниците и профсъюзната организация се притесняват, че компанията няма да съблюдава обещанието си.

„ Служителите на профсъюза в Rockstar изискват да им повече бистрота. Прозрачност по отношение на заплащанията и промоциите, обезпечаването на здравословна и приобщаваща работна просвета. Да се обезпечи баланс сред работата и персоналния живот, от което всеки чиновник се нуждае. Недопустимо е, че управлението на Rockstar се отхвърли от обещаното толкоз доста пъти. Компанията пренебрегва неведнъж молбите на чиновниците за базисни работни условия “, пишат от профсъюзната организация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР