Изглежда, че круизната индустрия ще се развива безпроблемно. Или поне

...
Изглежда, че круизната индустрия ще се развива безпроблемно. Или поне
Коментари Харесай

Топ 4 на най-добрите круизни линии в света

Изглежда, че круизната промишленост ще се развива безпроблемно. Или най-малко съгласно изследване на профилираното издание Condé Nast Traveler от октомври, представено от CNN, което разкрива, че 47% от читателите му биха се заинтересували да отплават с увеселителен транспортен съд. Едва 27% от читателите са създали това предходната година.

Неотдавнашен отчет на Международната асоциация на круизните линии демонстрира, че пътуването с круиз се трансформира в един от най-бързо разрастващите се туристически браншове.

Condé Nast Traveler разгласява своята ранглиста на най-хубавите круизни линии въз основа на двумесечно изследване, в което читателите гласоподават за своите обичани круизи, като ги правят оценка в няколко категории, в това число обслужване, храна, настаняване, резистентност. Круизите са оценени по 100-точкова канара - участващите мегакораби са с повече от 4000 пасажери, а като огромни са избрани тези с 2500 до 4000 пасажери.

Най-добрите круизни линии през 2023 година

Най-добрите мегакораби:

Norwegian Cruise Line е най-хубавата круизна линия в класацията тази година. Тя е третата по величина круизна линия в света по брой пасажери, съгласно Cruise Market Watch. От 2021 година компанята управлява към 8,6% от международния пазар на круизни пътувания.

Към август 2023 година Norwegian Cruise Line ръководи 19 круизни кораба и има два частни острова в Карибско море: Харвест Кей в Белиз и Грейт Стиръп Кей на Бахамите.

Royal Caribbean International се класира като втората най-хубава круизна линия в света. Към 2022 година тя ръководи 26 кораба и два частни курорта: Лабаде на северното крайбрежие на Хаити и Коко Кей, частен остров на Бахамите. През 2019 година Royal Caribbean International афишира, че има проекти да открие частен остров в южната част на Тихия океан.

Най-добрите огромни кораби

Virgin Voyages, учредена преди едвам осем години, се класира преди всичко в категорията на огромните круизни кораби. Понастоящем круизната линия разполага с три кораба и работи като услуга единствено за възрастни. Тя плава до известни места в Карибския басейн, Европа и южната част на Тихия океан. Според U.S. News and World Report Virgin Voyages се класира преди всичко в класацията за най-хубава круизна линия в съответствие цена-качество.

Disney Cruise Line се класира като втората най-хубава круизна линия с резултат 92,21 точки. В момента компанията оперира с пет кораба и към 2021 година Disney има пазарен дял от 2,2% по брой пасажери и 2,7% по доходи, съгласно Cruise Market Watch.

Disney Cruise Line има и Кастъуей Кей, частен остров на Бахамите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР