Изглежда, че краят на пандемията все още е далеч, а

...
Изглежда, че краят на пандемията все още е далеч, а
Коментари Харесай

И около вас ли има болни от корона? Ето какво се случва с пандемията и какво ни очаква

Изглежда, че краят на пандемията към момента е надалеч, а на моменти - като че ли ни се коства невероятно да го достигнем. След като ковид-19 прерасна в няколко разновидността, вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова заяви много притеснителни вести в ефира на BG On Air.

В изявление тази заран тя показа, че е повече от несъмнено, че всички ще се срещнем с разновидността Омикрон, освен това нееднократно. По думите на професора, този вариант е извънредно инфектиран, като при някои протича по-леко, даже "на крайник ", а при други по-тежко. И в случай че до този миг живеехме с убеждението, че след боледуване, сме предпазени от имунитет, то това не важи за Омикрон, който не се повлиява и от имунизациите толкоз, колкото първият вид на вируса.



Александрова заяви още, че се чака през октомври да бъдат налични ваксини на Пфайзер и Модерна против Омикрон, само че за момента не може да бъде обезпечена доста по-висока отбрана.

"Всеки човек има собствен личен имунологичен профил и няма по какъв начин да сложим всички хора под един знаменател. Антителата по отношение на имунизациите или други разновидности доста по-слабо биха могли да се свържат с Омикрон.

За благополучие, към момента има антитела, които съумяват да го разпознаят. Да, имунизациите не ни защищават във висока степен да бъдем инфектирани. Инфекция с вид преди Омикрон дава отбрана единствено 38% в първите 6 месеца. Има и Т-клетъчен имунен отговор, на който разчитаме да запълни празнината. Той унищожава към този момент инфектираните кафези ", изясни проф. Александрова.



Тя споделя още, че за момента най-хубавото, което можем да предприемем, с цел да се предпазим, са ограниченията, свързани с носенето на маски и спазването на отдалеченост.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР