Изглежда, че има оптимално време за лягане – между 22:00

...
Изглежда, че има оптимално време за лягане – между 22:00
Коментари Харесай

Учени: За здраво сърце човек трябва да си ляга в определен час

Изглежда, че има оптимално време за лягане – сред 22:00 и 23:00 ч. – обвързвано с по-доброто здраве на сърцето, споделят откриватели, които са проучили 88 000 доброволци, заяви Би Би Си.

Екипът, който стои зад работата на UK Biobank, има вяра, че синхронизирането на съня, с цел да подхожда на нашия вътрешен физически часовник, може да изясни откритата връзка с понижен риск от инфаркти и инсулти.

Естественият 24-часов темп на тялото е значим за благосъстоянието и бдителността.

Това също може да повлияе на неща като кръвното налягане. 

За изследването, оповестено в European Heart Journal, откривателите събраха данни за времето на сън и пробуждане в продължение на седем дни, употребявайки устройство, сходно на ръчен часовник, носено от доброволците.

И те наблюдаваха случилото се с доброволците във връзка с здравето на сърцето и кръвообращението приблизително за шест години.

Малко над 3000 от възрастните са развили сърдечно-съдови болести.

Много от тези случаи се случват при хора, които си лягат по-късно или по-рано от „ идеалните “ 22:00 до 23:00 часа.

Връзката се резервира след промяна за продължителността на съня и нередовността на съня.

Изследователите се пробват да управляват други фактори, за които е известно, че въздействат на сърдечния риск на човек, като възрастта, тежестта и равнищата на холестерола, само че акцентират, че тяхното проучване не може да потвърди причина и разследване.

Авторът на проучването доктор Дейвид Планс от Университета в Ексетър сподели: „ Въпреки че не можем да заключим причинно-следствената връзка от нашето изследване, резултатите демонстрират, че е по-вероятно ранното или късното лягане да наруши биологичния часовник с неподходящи последствия за сърдечно-съдовото здраве.
 Есента носи със себе си доста рискове за тялото, ето по какъв начин да се предпазите Есента носи със себе си доста рискове за тялото, ето по какъв начин да се предпазите
Идването на есента носи промени в природата, в метода ни на живот и в човешкото тяло. Независимо дали става дума за суха кожа или пови...

" Най-рисковото време беше след среднощ , евентуално тъй като може да понижи вероятността да видите утринна светлина, което нулира биологичния часовник. "

Реджина Гиблин, старша кардиологична сестра в Британската кардиологична фондация, сподели: „ Това огромно изследване допуска, че заспиването сред 22 и 23 часа може да най-хубавото за множеството хора, с цел да поддържат сърцето си крепко в дълготраен проект.

" Важно е обаче да запомните, че това изследване може да покаже единствено връзка и не може да потвърди причина и разследване. Необходими са повече проучвания за времето и продължителността на съня като рисков фактор за сърдечни и кръвоносни болести “.

Получаването на задоволително сън е значимо за нашето общо богатство, както и за здравето на сърцето и кръвоносната ни система и множеството възрастни би трябвало да се стремят към седем до девет часа сън на нощ, сподели тя.

„ Но сънят не е единственият фактор, който може да повлияе на здравето на сърцето. Също по този начин е значимо да гледате на метода си на живот като на познаване на стойности като кръвно налягане и равнища на холестерол, поддържане на здравословно тегло и постоянно практикуване, понижаване на приема на сол и алкохол и уравновесената диета също може да помогне за поддържането на сърцето ви крепко. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР