Изглежда, че граф Дракула е имал сериозни основания да пие

...
Изглежда, че граф Дракула е имал сериозни основания да пие
Коментари Харесай

Топ учен твърди, че трансфузията на млада кръв ще сложи край на болестите на старостта

Изглежда, че граф Дракула е имал съществени учредения да пие кръвта на млади девици. Все повече започващи компании се занимават с преливане на кръв от младежи у възрастни човеци, с цел да третират болесттите на старостта.

Един от водещите генетици на Юнивърсити Колидж Лондон обаче упорства, че тези опити не са смешка и на тях се гледа съществено от доста лекари като на едно от най-обещаващите инициативи в модерната медицина.

Генетикът Линда Партридж (Dame Linda Partridge) разгласява публикация в журнала Nature, в която твърди, че проучванията демонстрират, че младата кръв може да разреши на хората да живеят без заболявания като рак, деменция и сърдечно – съдови болести до своята естествена гибел.

Работата й съставлява част от цяла вълна нови проучвания и опити, включително с хора, подкрепени от Питър Тийл посредством основан в Сан Франциско стартъп наименуван Амброзия, който се занимава с инжектиране на възрастни с млада кръв – нещо, което ще коства 8000 $, когато стигне до свободния пазар.

Изследването на професор Партридж демонстрира, че остарели мишки, инжектирани с млада кръв, не развиват възрастови болести и резервират остра когнитивна функционалност, до момента в който при млади мишки, на които е прелята остаряла кръв, се следи тъкмо противоположният резултат.

Това е доказателство, споделя тя, че кръвта се нуждае от повече съответни проучвания при животните, с цел да се разпознават молекулите, които консервират физичното здраве.

„ Идентификацията е висок приоритет за проучвания “, споделя изследването.

Практичната досегаемост на човешкия микробиом и кръвоносна система трансформира лечебната операция в атрактивен метод, само че още проби с животни са нужни, с цел да се проследят дълготрайните последствия и вероятните странични резултати.

Партридж и нейните съавтори прибавят: „ Кръвта е на практика най-достъпна и по-тази причина е доста изследвана, само че опитите с животни са доста по-редки. “

“Важно е да се разработят основани на кръвта биомаркери на риска, признаци на стареене и реакцията у животните на интервенцията “, споделят още учените.

Това проучване обаче не е първото, което демонстрира сходни резултати.

Опитите на стартъпа Амброзия включват 70 участници. Всички те са на възраст над 35 години и са платили по 8000 $ от личния си джоб, с цел да са част от опита.

Била им е прелята плазма – главния съставен елемент на кръвта – от доброволци на възраст сред 16 и 25 години.

Учените открили усъвършенствания в биомаркерите на разнообразни болести, също познати като знаци за избрани положения.

Това включвало 10% редукция на холестерола в кръвта, за който се знае, че води до сърдечносъдови болести.

Друг резултат видян от учените бил 20% редукция на протеини, наречени карциноембрионични антигени. Те се следят в огромни количества у хора с разнообразни форми на ракови болести.

Младата кръв също довела до понижаване с една пета на равнищата на амилоидни протеини, които образуват токсични съсиреци в мозъка на пациенти с деменция.

Един 55 годишен пациент в ранен етап на Алцхаймер почнал да демонстрира усъвършенстване в положението си след единствено една трансфузия.

Малко по-възрастна жена в по-напреднало Алцхаймер положение също посочила сходно усъвършенстване, оповестява компанията на страницата си.

Учените от Амброзия си показват свят, в който възрастните хора получават по две инжекции годишно.

Възможно е въпреки всичко част от резултатите да се дължат и на плацебо-ефект, да са просто част от въображението на пациентите, които обезверено са очаквали добър резултат, откакто са платили толкоз доста.

Всъщност учените от дълго време учат резултатите от преливането на млада кръв у животни, само че резултатите не са еднопосочни.

По-старо американско проучване предполагаше, че кръв от пъпна шнур може да е ключът към лекарство вид „ шадраван на младостта “.

Екип от Университета Станфорд пък откри протеин в плазмата, за който се твърди, че може да обърне резултатите на умственото закъснение, обвързвано със старостта.

Експерти от Болница Отава (The Ottawa Hospital) обаче разгласиха напълно друго изобретение през юли. Те настояват, че преливането на кръв от млади дами, може да се свърже с по-ниските шансове за оцеляване у приемниците.

Инфо: dailymail.co.uk

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР