Изглежда 2022 г. няма да е годината на анимационните филми,

...
Изглежда 2022 г. няма да е годината на анимационните филми,
Коментари Харесай

„DC Лигата на супер-любимците“ е поредната претоплена манджа за деца

Изглежда 2022 година няма да е годината на анимационните филми, тъй като дотук не попаднах на нито една нова продукция, която да си заслужава вниманието. „ DC Лигата на супер-любимците “ не прави никакво изключение, макар че сплотява в едно комиксите и домашните любимци.

Главният воин тук е кучето Крипто, което, както можете да се досетите, е най-хубавият другар на Супермен. Историята цели да потвърди на животинката, че ревността към стопанина не е от изгода за никого, а светът с другари е надалеч по-хубав и прелестен. Този урок обаче минава през редица проблеми и конфликт с нов необикновен изверг.

Режисьорът Джаред Стърн обаче очевидно не разполага с нужния потенциал, с цел да може по едно и също време да се грижи за сюжета, персонажите и крайната цел. Той просто е приложил концепциите си от „ Лего Батман Филмът “, само че без да осъзнава, че стартира да се повтаря и то по най-балания и скучен метод.
Снимка: Alexandra Film  „ DC Лигата на супер-любимците “ е следващата претоплена гозба за деца (ТРЕЙЛЪР)

На доктрина филмът би следвало да е световен шлагер. Все отново кой не обича домашните животни и кой не харесва филмите по комикси, нали? Оказва се обаче, че това е все едно на манджата да сложим вода и кромид и да считаме, че някой след това ще ни я яде. Не, приятелю Джаред! Киното е едно от най-комплексните изкуства и наличието на една добра концепция не значи нищо, в случай че не я реализираш подобаващи.

Подозирам, че главно напъните на продуцентите са били ориентирани към прослойка за анимацията. Все отново измежду тях личат имената на Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джон Кразински, Кейт МакКинън и не какъв да е, ами самият Киану Рийвс. Разбира се, у нас лентата идва с дублаж от Борис Коев, Дайяна Димитрова, Иван Велчев, Елена Грозданова, Мими Йорданова, Цвети Пеняшки, Атанас Сребрев, Василка Сугарева, Диляна Спасова, Христо Бонин, Христо Узунов, Ралица Паскалева и Димо Алексиев, само че въпреки всичко по оригинала са изхарчени много пари единствено за възнаграждения на актьорите.

Гложди ме една мисъл от известно време, която се ускорява след сходни филми. Чудя се, за какво Холивуд не спре да бълва сходни бълвочи и не вземе да преиздаде своите класики в жанра? Не, не ме разбирайте неправилно, тъй като на всички ни е писнало от нескопосани римейци в жанр „ Цар Лъв “. Просто болшинството от киноманите бихме били удовлетворени, в случай че имаме опция да съпреживеем „ Бамби “, „ Дъмбо “ и „ Пепеляшка “ с децата си във висока резолюция, само че без да се пипа и на йота по сюжета. Макар и екстравагантна, тази концепция е в пъти по-добра от това най-различни некадърници да се упражняват върху тематики, като обич, другарство, съзряване и всичко останало, което има за цел да построи детския темперамент благодарение на аудио-визуалното изкуство.

„ DC Лигата на супер-любимците “ не пропуща опцията да ни натрапи за следващ път и модерната тематика с хомосексуалистите, само че тук ще се въздържа от спомагателен коментар, тъй като ми омръзна след всеки сходен филм да сдъвквам едно и също. Просто вкарайте тематиката в сюжета или въобще не ни намигвайте всякога, в който се засечем в киносалона.

Тази анимация ще я сложа към тези заглавия, които ще си минат и заминат без на никого да му пука за тях. 5/10 е максимумът, който мога да дам за тази претоплена гозба за деца.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР