Изглед от лондонското Сити ЕС намекна, че може да предложи

...
Изглед от лондонското Сити ЕС намекна, че може да предложи
Коментари Харесай

ЕС имал желание да осигури известен достъп до финансовите си пазари за Великобритания


Изглед от лондонското Сити

Европейски Съюз загатна, че може да предложи някаква форма на достъп до европейския пазар на големия английски финансов бранш след Брекзита, заяви английският държавен министър, отговарящ за лондонското Сити Джон Глен, представен от Ройтерс.

Глен сподели, че преходното съглашение, контрактувано от Англия и Европейски Съюз предишния месец, разрешава на финансовите компании да вървят напред и да възнамеряват бъдещето с убеденост.
Мъглата се подвига...Вече виждаме прогрес, уточни той на конференцията СитиУик в Лондон.

Европейски Съюз в този момент призна, че ще има някаква форма на пазарен достъп при финансовите услуги, откакто преди отхвърляше концепцията, сподели той.

Англия предложи бъдещо комерсиално съглашение с Европейски Съюз за финансовите услуги въз основата на взаимното признание на регулациите на двете страни. Този модел би бил поддържан от близкото съдействие сред регулаторите и определящите политиката в бранша.

Засега обаче Европейски Съюз отхвърля концепцията, като показва, че такова нещо не е било правено в подобен мащаб.

Според ръководителя на Саксо Кепитъл маркетс (Saxo Capital Markets) Антъни Белчембърс към момента стои въпросът дали Европейски Съюз има политическата воля да се съгласи на взаимно признание на наредбите.

Достъпът до европейския пазар ще включва приемане на разпоредбите на Европейски Съюз до известна степен - стъпка, която подкрепящите Брекзита английски депутати отхвърлят.

Истината е, че в случай че желаете достъп, то би трябвало да платите цена. Трябва да сте разумен за всичко това, сподели Белчембърс.

Същевременно банките, застрахователните сдружения и мениджърите на активи към този момент местят личен състав в нови централи в Европейски Съюз, с цел да са сигурни, че ще запазят връзката с клиентите си там, без значение какво е контрактувано в комерсиалната сфера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР