Изгладняла бяла мечка беше видяна в покрайнините на град Норилск

...
Изгладняла бяла мечка беше видяна в покрайнините на град Норилск
Коментари Харесай

Гладна мечка рови в кофи за боклук

Изгладняла бяла мечка беше забелязана в покрайнините на град Норилск в съветската полярна област - на 800 км от хабитата й, да търси храна в кофите за отпадък, заяви Агенция Франс Прес.

``
реклама

Снимките на очевидно изтощеното животно обиколиха съветските обществени мрежи. За първи път мечката е забелязана в неделя вечерта в промишлената зона Талнах, в североизточната част на Норилск. Тя е още в зоната на един цех, следена от полицията и службата за незабавна помощ, които се грижат за сигурността й, а и за сигурността на хората, предава Българска телеграфна агенция.

Екип от експерти ще дойде на следващия ден, с цел да вземе решение за ориста на бялата мечка.

Бели мечки навлизат все по-често в непривична за тях територия в съветския север, тъй като хабитатът им се трансформира и храната им понижава поради топенето на ледовете. Все още е необичайност обаче да стигнат на стотици километри до Норилск.

През февруари жителите на арктическия архипелаг Нова земя трябваше да се оправят с настъпление на десетки нападателни бели мечки, търсещи храна. Тогава управляващите оповестиха изключително състояние, до момента в който животните не се отдръпнаха след десетина дни. Снимките на бели мечки, които се качват по стълбищата на жилищни здания, обиколиха целия свят.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР