Издръжката на Голямата базилика в Пловдив ще бъде по 300

...
Издръжката на Голямата базилика в Пловдив ще бъде по 300
Коментари Харесай

Борисов се в Базиликата в Пловдив и обяви осветлението за най-доброто

Издръжката на Голямата базилика в Пловдив ще бъде по 300 000 лева. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който през днешния ден прегледа раннохристиянската черква и изложба " Гладстон " под тепетата. 

" Надявам се по-късно да стартира да се самоиздържа с приходите от билетчета от хилядите туристи ", посочи той. Борисов остана очарован от мозайките в базиликата. Реставрацията им продължава, като по-голямата част от тях към този момент са подредени на две равнища. Разходката на Борисов продължи на Централния площад, където прегледа новоразкрития конгрес. Кметът Тотев му изясни, че всичко в близост ще бъде в кафенета, с цел да могат пловдивчани да се любуват на античната Агора. 

Върволица от жители си проби път през заобиколилите премиера посетители, публицисти и охранители. Майки с деца го поздравиха и се снимаха с него. Някои от тях въодушевено оповестиха, че незабавно ще споделят фотосите във Facebook. 

Възрастна пловдивчанка пък се разгневи на репортерите и даже се закани да им " размята " камерите, опасявайки се, несъзнателно ще удушат премиера. Жената уверено проби барикадата, с цел да стисне ръката на Борисов.

Премиерът прегледа и новата изложба на улица " Гладстон ". Там остана изключително впечатлен от осветлението, което разгласи за най-хубавото, което е виждал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР